Στοίχιση του ΣΥΡΙΖΑ με τα ευρωπαϊκά αντικομμουνιστικά κέντρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού πήρε τη σκυτάλη από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για να εφαρμόσει ακόμη πιο σκληρά για το λαό τα μνημόνια κάτω από την κηδεμονία των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων ( Γερμανία, Γαλλία κ.α. ) και του υπερατλαντικού συμμάχου τους,  των ΗΠΑ, αφού τα ηγετικά του επιτελεία τον μετέτρεψαν σε ένα τυπικό συντηρητικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αφού εφαρμόζουν μια αντιλαϊκή οικονομική πολιτική με καθαρά νεοφιλελεύθερους οικονομικούς προσανατολισμούς, αφού κτύπησαν τις εργατολαϊκές μάζες σε όλα τα επίπεδα, μεθοδεύουν τώρα συστηματικά τη βαθύτερη αντιδραστική ιδεολογικοπολιτική στοίχιση του ΣΥΡΙΖΑ με τα αντιδραστικά ευρωπαϊκά αντικομμουνιστικά κέντρα. Βασικός πυρήνας και στόχος της επιχείρησης αυτής είναι η ταύτιση του κομμουνισμού και κάθε επαναστατικού και προοδευτικού κινήματος με τον φασισμό.
Όπως είχε αποκαλυφθεί παλαιότερα, είχε εκπονηθεί πρόγραμμα με την επωνυμία «Ευρώπη για πολίτες 2014-2020», με το οποίο η Ε.Ε. χρηματοδοτούσε με 229 εκατομμύρια ευρώ «έρευνες» που έχουν βασικό στόχο «να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη των εγκλημάτων που διαπράχτηκαν κάτω από το καθεστώς του ναζισμού και του σταλινισμού».
Αρχικά το «καθήκον» αυτό είχαν αναλάβει οι παραδοσιακοί «πούροι» δημοκράτες, όπως τα δημοσιογραφικά επιτελεία του ΒΗΜΑΤΟΣ, της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και άλλα δημοσιογραφικά έντυπα και κανάλια που, σαν γνήσιοι θιασώτες της «ευρωπαϊκής κουλτούρας», υπεράσπιζαν τη «δημοκρατία» και κατακεραύνωναν τον «ολοκληρωτισμό», δηλαδή τον κομμουνισμό και τον Στάλιν.
Τώρα τη σκυτάλη, μαζί με την κυβερνητική εξουσία, την πήρε ο  ΣΥΡΙΖΑ και με βασικό όργανο την ΑΥΓΗ προωθεί  ύπουλα τον χυδαίο αντικομμουνισμό.   Συστηματικά πλέον στην ΑΥΓΗ δημοσιεύονται άρθρα με κύριο στόχο τον κομμουνισμό και τον «σταλινισμό», πίσω από τη μάσκα της πάλης ενάντια σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού. Όμως δεν σταματούν εδώ. Ο στόχος του ιδεολογικοπολιτικού πεδίου είναι πολύ ευρύτερος, δεν περιορίζεται στον κομμουνισμό.    Στο στόχαστρο μπαίνουν τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα των λαών που παλεύουν για τα δικαιώματά τους και κάθε κίνημα που  κτυπά και υπονομεύει τη «δημοκρατία» κατά τα πρότυπα της ΑΥΓΗΣ.
Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του Θάνου Παπαδόπουλου, που δημοσιεύτηκε στην ΑΥΓΗ στις 15 Ιουλίου του 2017.  Ξεκινώντας το κατάπτυστο κείμενο, ο Θ. Παπαδόπουλος  υπογραμμίζει: «Το μίσος που χωρίζει τις ιδεολογίες της Άκρας Δεξιάς και της Άκρας Αριστεράς δεν είναι μίσος πολιτικό ούτε ταξικό. Είναι μίσος θρησκευτικό !!! ( θαυμαστικά σύνταξης).   Το μεγάλο και δυνατό κράτος που ονειρεύτηκαν όλοι οι βασιλιάδες, οι αυτοκράτορες του κόσμου, όλοι οι δικτάτορες και οι τύραννοι έγινε ιδανικό και μοντέλο των ιδεολογιών τόσο της Άκρας Δεξιάς όσο και της Άκρας Αριστεράς.  Επειδή λίγο πολύ είχαν και έχουν τους ίδιους σκοπούς και στόχους». Η ΑΥΓΗ και ο συντάκτης της, μη μπορώντας να δικαιολογήσουν το ιστορικό και ένδοξο έπος της ελληνικής αντίστασης, τις θυσίες εκατομμυρίων αγωνιστών στην Ελλάδα, τη Ρωσία και σε όλες τις χώρες που οι λαοί πάλεψαν ενάντια στο φασισμό, επαναφέρουν τη θεωρία της «πίστης». «Η Άκρα Αριστερά στη Ρωσία – γράφει η ΑΥΓΗ – πίστευε στην εργατική τάξη, στο κομμουνιστικό κόμμα, στον Στάλιν και στην Ελλάδα στο ΚΚΕ και στο Ζαχαριάδη. Αυτή η τυφλή πίστη είναι κατάλοιπο της θρησκευτικής πίστης. Μια υποκατάσταση».   Για να συνεχίσει παρακάτω γράφοντας πως τα ιστορικά αυτά παραδείγματα της εθνικής αντίστασης και του αντιφασιστικού αγώνα  χρησιμοποιούνται επιλεκτικά έξω από το ιστορικό τους πλαίσιο.  Μόνο και μόνο για τη δημιουργία  λαϊκών μύθων και λαϊκής μυθολογίας.  Οι προθέσεις είναι φανερές.
Αλήθεια, όταν έμπαιναν οι βάρβαρες χιτλεροφασιστικές ορδές στην Ελλάδα, τι θα έκαναν τα επιτελεία της ΑΥΓΗΣ και ο δημοκράτης Θ.Π που απεχθάνονται τη «βία»;
Ούτε λίγο ούτε πολύ η εθνική αντίσταση και οι παρόμοιοι αγώνες του λαού μας και των άλλων λαών δεν μπορούν να συνταχτούν με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική της υποτέλειας, της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του λαού και τους αγώνες του

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.