Κάλπικες μεγαλοστομίες Εξευτελιστική υποτέλεια

Την ώρα που η κυβέρνηση φορτώνει το λαό με νέα βάρβαρα μέτρα
δημαγωγεί ασύστολα για "δίκαιη ανάπτυξη" και "έξοδο στις αγορές"

Κάλπικες μεγαλοστομίες 
Εξευτελιστική υποτέλεια

Ανυποχώρητα στο δρόμο για την αναζωογόνηση
και το δυνάμωμα του εργατικού και λαϊκού αγώνα

Σταθερές και αλλεπάλληλες είναι οι δηλώσεις υποταγής της κυβέρνησης Τσίπρα στους ξένους δυνάστες. Αποκαλυπτική όμως είναι η «επιστολή προθέσεων» (letter of intent), που απέστειλε η κυβέρνηση προς το ΔΝΤ, που προσυπογράφεται από όλα τα αστικά επιτελεία, από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ενόψει της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου του_ΔΝΤ_, όπου έγινε και η τυπική επισφράγιση της αντιλαϊκής συμφωνίας, με τα εκατοντάδες προαπαιτούμενα που κατ΄ εντολήν των δανειστών ψήφισε η κυβέρνηση, προκειμένου το ΔΝΤ να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η επιστολή προς τον_ιμπεριαλιστικό οργανισμό, που αποτελεί επίσημο νομικό έγγραφο, παρέχει νέες διαβεβαιώσεις για την απαρέγκλιτη τήρηση της αντιλαϊκής συμφωνίας και μάλιστα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και «ορόσημα», όπως αποκαλούνται στην ορολογία του_ΔΝΤ_τα νέα αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα» της Ευρωζώνης, τα οποία θα ανοίξουν το νέο γύρο των εκβιασμών και των απαιτήσεων της 3ης αξιολόγησης.

Η επιστολή περιλαμβάνει 21 κυβερνητικές δεσμεύσεις, μεταξύ των οποίων «πλαφόν» στους συμβασιούχους, αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, επα­νυ­πο­λογισμό των συντάξεων, εφαρμογή των συστάσεων του ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση αγορών - επαγγελμάτων, πλήρη εφαρμογή στο σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, νέα κατακρεούργηση προνοιακών επιδομάτων κλπ. Θα έχει συγκεκριμένη διάρκεια «13 μηνών και 12 ημερών»(!), μέχρι τον Αύγουστο του 2018.
            Σε περίπτωση που υπάρχει «απόκλιση» από τους στόχους, θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα. Αναφέρονται τα μέτρα που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί για τη διετία 2019-2020, δηλαδή η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και η μείωση του αφορολογήτου ορίου. Τέλος προκειμένου να διασκεδαστούν οι ανησυχίες του Ταμείου, σημειώνεται πως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το υπουργείο Δικαιοσύνης και ανεξάρτητοι νομικοί έχουν γνωμοδοτήσει πως οι περικοπές στις συντάξεις και η μείωση του αφορολογήτου είναι συνταγματικές.
            Επειδή η πραγματικότητα βοά, ο Τσίπρας μέσα από πολλές δημόσιες παρεμβάσεις προσπαθεί να θολώσει τα νερά με το «νέο» αφήγημά του, για τη «μείωση της ανεργίας», για την «δίκαιη ανάπτυξη», για «επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», για την «αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας», για την «έξοδο στις αγορές» κλπ. Σε αυτή την κατεύθυνση ξεκίνησε ένα γύρο επισκέψεων στα διάφορα Υπουργεία, ένα πρόγραμμα τοποθετήσεων στα Αναπτυξιακά Συνέδρια των Περιφερειών της χώρας, αρχής γενομένης από αυτό της Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, με πολλές ψεύτικες υποσχέσεις.
            Στην ίδια κατεύθυνση και σε μια επιχείρηση αλλαγής πολιτικής ατζέντας, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με αλλεπάλληλες συνεδριάσεις των οργάνων (Υπουργικό Συμβούλιο, Πολιτική Γραμματεία, Κεντρική Επιτροπή), προχωράει σε ένα «μασάζ» για να σιγάσουν οι εσωκομματικές γκρίνιες, αναζητώντας πολιτικό χρόνο και κάνοντας σχεδιασμό για να φτάσει μέχρι τις εκλογές.
            Μετά την απόφαση του ΔΝΤ τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για ένα πρώτο δοκιμαστικό άνοιγμα προς αναζήτηση νέων κρατικών δανείων από τις διεθνείς χρηματαγορές, αλλά και από το εσωτερικό της χώρας, επιδιώκοντας μάλιστα να βάλουν στο «κόλπο» και τα αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου να στηριχτεί η έκδοση του νέου κρατικού ομολόγου.
            Μετά από όλη αυτή την τεράστια ουρά προαπαιτουμένων και των διαδοχικών και μακροχρόνιων μνημονίων, μοιάζουν με  «ακάλυπτες επιταγές» για το λαό, η παρουσίαση μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες του κυβερνητικού προγράμματος, με έμφαση δήθεν στις κοινωνικές παρεμβάσεις, οι αναφορές Τσίπρα για την «αντιμετώπιση της φτώχειας», την οποία οξύνει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), τα ψίχουλα του οποίου θα αποτελέσουν όχημα για παραπέρα πετσόκομμα όποιων προνοιακών επιδομάτων έχουν απομείνει.
Δεν είναι τυχαίο που ο Τσίπρας δέχεται τον έπαινο της Λαγκάρντ και η κυβέρνησή του δέχεται τα συγχαρητήρια από τα στελέχη της ΕΕ και του_ΔΝΤ,_ τον ΣΕΒ και τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τους μεγαλεμπόρους κλπ.
Οι εργαζόμενοι όμως και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, που βιώνουν συνθήκες απερίγραπτης φτώχειας και ανεργίας, διάλυσης του παραγωγικού ιστού και εκποίησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, πλήρους απαξίωσης της νεολαίας, βλέπουν πίσω από αυτές τις κίβδηλες μεγαλοστομίες του Τσίπρα και της παρέας του, την εξευτελιστική υποτέλεια του ντόπιου πολιτικού προσωπικού, την ενίσχυση των κερδών του ξένου και ντόπιου μονοπωλιακού κεφαλαίου και πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως ο μόνος τρόπος να αντιμετωπισθεί και να ανατραπεί αυτή η πολιτική είναι ο δικός τους ενιαίος, μαζικός παλλαϊκός αγώνας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.