Μόνο οι μαζικοί πανεργατικοί αγώνες μπορούν να βάλουν φραγμό στα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα!

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου γίνεται στη Βουλή η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου με όλα σχεδόν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απόλυτα υπάκουη στις απαιτήσεις των δανειστών φέρνει προς ψήφιση ένα πακέτο αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική των μνημονίων ούτε σταματά ούτε χαλαρώνει αλλά αντιθέτως εντείνεται!
Μέσα από το πολυνομοσχέδιο υλοποιούνται οι στόχοι της τρόικας και της ντόπιας μεγαλοεργοδοσίας για περιστολή του απεργιακού δικαιώματος και ανοίγει ο δρόμος για το παραπέρα τσάκισμα συνολικά των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Επεκτείνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, καταργείται η οποιαδήποτε προστασία πρώτης κατοικίας και επί της ουσίας η λαϊκή στέγη παραδίδεται στα χέρια των τραπεζιτών και των τοκογλύφων. Καταργούνται ή πετσοκόβονται προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα με αποτέλεσμα χιλιάδες τρίτεκνες οικογένειες να βρεθούν ακόμα και εκτός επιδότησης. Ανοίγει ακόμα πιο πλατιά ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων δημόσιας περιουσίας.
Η επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής προωθείται με νέα αντιδημοκρατικά μετρά, όπως η τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση για την ποινικοποίηση των διαμαρτυριών για τις κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών και η προώθηση τώρα διάταξης κατά του δικαιώματος της απεργίας. Στο νέο πλήγμα κατά των λαϊκών εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων η κυβέρνηση έχει τη στήριξη όλων των μνημονιακών κομμάτων με πρώτη και κύρια τη ΝΔ που ετοιμάζεται να ψηφίσει και με τα «δύο χέρια» το τσάκισμα του απεργιακού δικαιώματος αλλά και τη σιωπηρή συναίνεση της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος που κρατάει τους εργαζόμενους αφοπλισμένους.
Τη στιγμή που χτυπιέται η μεγαλύτερη κατάκτηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, το δικαίωμα στην απεργία, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ) επί της ουσίας στέκονται με τα χέρια σταυρωμένα αφού αρνήθηκαν αποφασίσουν και να συντονίσουν την οργάνωση μαζικών πανεργατικών αγώνων, την προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας, ακόμα και ένα κάλεσμα για κοινή πανεργατική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έστω την ημέρα ψήφισης των μέτρων, με αποτέλεσμα τη διάσπαση των εργαζομένων σε ξεχωριστά συλλαλητήρια ακόμα και αυτή τη μέρα! Από τη άλλη οι φαντασμαγορικές εκδηλώσεις «τσαμπουκά» του ΠΑΜΕ μακριά και έξω από τους εργασιακούς χώρους, ξεκομμένες από τη μεγάλη μάζα των εργαζομένων, δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στην ανάπτυξη και οργάνωση μαζικών αντιστάσεων. Παράλληλα, κούφια καλέσματα και «προτάσεις» (όπως π.χ. των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) που πετιούνται τη μια μέρα στον αέρα και την άλλη μέρα παίρνονται πίσω, που επιτείνουν την πολυδιάσπαση της κινητοποίησης των εργαζομένων, που είναι απογειωμένα και σε απόσπαση με την πραγματική κατάσταση του εργατικού συνδικαλιστικού και παραγνωρίζουν την αναγκαιότητα να οργανωθούν συγκεντρωμένες και προετοιμασμένες κινητοποιήσεις με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μαζικότητα, προσθέτουν άλλα εμπόδια στο να δοθεί μια σωστή μαζική αγωνιστική διέξοδος στο εργατικό κίνημα.
Μέσα σ’ αυτό το συνδικαλιστικό πλαίσιο που μπλοκάρει και δυσκολεύει την μαζική αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων γίνεται πιο φανερό πως η απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνησης-ΕΕ-ΔΝΤ δεν μπορεί να γίνει αποτελεσματική αν η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική δεν συνδυαστεί με την καταπολέμηση μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της γραμμής του συμβιβασμού και της υποταγής που έχουν επιβάλει οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις, με την αντιπαράθεση στις λαθεμένες, απομονωτικές και διασπαστικές κατευθύνσεις που προβάλλονται μέσα σ’ αυτό.
Η μνημονιακή πολιτική όχι απλά δεν βρίσκεται στο τέλος, όπως δημαγωγεί η κυβέρνηση, αλλά κλιμακώνεται. Αυτός είναι και ο λόγος που οι εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών της Ε.Ε. και του ΔΝΤ όπως και ο ΣΕΒ θέλουν να ξεμπερδεύουν με το δικαίωμα στην απεργία. Μπροστά στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή αντεργατική επίθεση χρέος των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων είναι η πάλη για την ανάπτυξη μαζικών απεργιακών αγώνων που θα έχουν στόχο και κλιμάκωση, την μαζική συσπείρωση των εργαζομένων σε κινητοποιήσεις, κόντρα σε όσους υπονομεύουν τη πραγματική δύναμη του συνδικαλιστικού κινήματος.
Συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια και τις απεργιακές συγκεντρώσεις !
Εργαζόμενοι, άνεργοι νέοι και συνταξιούχοι σε κοινό βηματισμό για να μην περάσει το αντιλαϊκό αντεργατικό νομοσχέδιο!
  • Για την υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος και όλων των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών!
  • Ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας!
  • Ενάντια στο πετσόκομμα επιδομάτων, μισθών και συντάξεων!
  • Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις!
  • Κάτω η βάρβαρη μνημονιακή πολιτική κυβέρνησης -Ε.Ε.- ΔΝΤ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.