Θέμης Χειμάρας/ ΔΤ_ Η ΠΣΤΕ στη Κοινοβουλευτική Επιτροπη για το Δημογραφικό


Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος

Αναπτυξιακού Προγραμματισμού,

Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας

Θεμιστοκλής Χειμάρας

Λαμία, 18 Ιανουαρίου 2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Θέμης Χειμάρας.

Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Θέμης Χειμάρας,  στη συνεδρίαση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, που πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στη συνεδρίαση υπό την προεδρία της κας Αθανασίας Αναγνωστοπούλου συμμετείχαν εκπρόσωποι των δεκατριών (13) Περιφερειών της χώρας. Ο κ. Χειμάρας παρουσίασε τα πραγματικά στοιχεία και την υφιστάμενη κατάσταση που παρουσιάζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Κατά την εισήγηση του ανέφερε τα εξής:

“Η πραγματικότητα είναι ότι το 2016 σε σχέση με το 2015 ο πληθυσμός της Στερεάς μειώθηκε κατά 2.000 περίπου άτομα. Χάσαμε, με άλλα λόγια ένα χωριό 2.000 περίπου κατοίκων.

Το 2015 η Ευρυτανία και η Φωκίδα ήταν μέσα στους 10 Νομούς της χώρας, όπου οι θάνατοι ήταν διπλάσιοι από τις γεννήσεις.

Είναι βέβαιο ότι με αυτούς τους ρυθμούς συρρίκνωσης του Ελληνικού πληθυσμού, στο κοντινό μέλλον θα διαταραχθεί η γεωπολιτική ισορροπία.

Οι Έλληνες έχουν δείκτη γονιμότητας 1 με 2 παιδιά ανά ζευγάρι ενώ οι γείτονές μας γεννούν κατά μέσο όρο 3 παιδιά.

Ο θεσμός της οικογένειας αποδομείται ολοένα και περισσότερο.

Οι Ελληνικές Περιφέρειες οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε δημογραφική κατάρρευση, η ύπαιθρος ερημώνεται.

Η απουσία του κοινωνικού κράτους, που δεν ενισχύει τους νέους γονείς, που δεν δίνει κίνητρα για την απόκτηση περισσότερων του ενός παιδιών, η κατάργηση της ειδικής στήριξης των τριτέκνων και των πολυτέκνων, επιβαρύνουν σημαντικά την κατάσταση.

Το δημογραφικό της Χώρας είναι ευθύνη όλων μας και για να το λύσουμε θα πρέπει να δράσουμε συλλογικά, από όποια θέση κι αν βρίσκεται ο καθένας μας, με ένα κοινό εθνικό σχέδιο δράσης, εκτιμώντας με ρεαλισμό το δημοσιονομικό κόστος και υλοποιώντας άμεσα μέτρα με δραστικές λύσεις για την αύξηση των γεννήσεων, για τη διάσωση του Ελληνικού έθνους”.






 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.