Ψήφισμα Πλειστηριασμοί

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Για τους πλειστηριασμούς.


Με τα μνημόνια όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, ο λαός στενάζει από την άγρια φορολογία, τις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων και την εκρηκτική ανεργία, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού αδυνατεί να πληρώσει φόρους και δάνεια, ενώ η κατοικία και τα πενιχρά εισοδήματά του κινδυνεύουν με κατασχέσεις.

Από τους στόχους της 3ης "αξιολόγησης" που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι και η εκκαθάριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Επισπεύδονται χιλιάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, ενώ οι δανειολήπτες θα συνεχίσουν να χρωστούν. Λήγει η προσωρινή ρύθμιση που κάλυπτε ελάχιστους δανειολήπτες λόγω των προϋποθέσεών της και τώρα μεθοδεύεται η κατάργηση ή η χειροτέρευση των όρων της. Χιλιάδες "κόκκινα" δάνεια και η ιδιοκτησία των λαϊκών κατοικιών παραδίνονται στα κοράκια των funds. Οι δε εξωδικαστικοί συμβιβασμοί γίνονται υπό τον εκβιασμό πλειστηριασμών.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες λαϊκές κατοικίες οφειλετών και εγγυητών στεγαστικών, επαγγελματικών καταναλωτικών, αγροτικών δανείων και να πληγούν μικρές "μη βιώσιμες" επιχειρήσεις, συγκεντρώνοντας την επιχειρηματική πίτα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με βάση δηλώσεις στελεχών της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, όπως και της κυβέρνησης, διακηρυγμένος στόχος των πλειστηριασμών είναι η κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών για να χρηματοδοτήσουν τα μονοπώλια, στο όνομα της ανάπτυξης. Οι διάφοροι ελιγμοί κυβέρνησης και τραπεζών που βρίσκονται υπό συζήτηση, όπως το όριο αξίας πάνω από το οποίο θα πλειστηριάζονται οι κατοικίες, δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά αφορούν αποκλειστικά τα συμφέροντα τραπεζικών κατασκευαστικών και άλλων ομίλων προκειμένου "να μην επηρεαστεί η αγορά", οι επενδύσεις και τα κέρδη τους από τους μαζικούς πλειστηριασμούς.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να εκφράσει την αντίθεση του με την διαδικασία των πλειστηριασμών.

Να αρνηθεί τον πλειστηριασμό της κατοικίας εργατικών λαϊκών οικογενειών.

29-1-2018

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.