Νύχτα ντροπής η "λευκή νύχτα" στα μαγαζιά της Χαλκίδας

Γιάννης Μαραγκός

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Χαλκίδας διχάζοντας για άλλη μια φορά τον εμπορικό κόσμο, σχεδιάζει ή σκέφτεται να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει λευκή νύχτα στα καταστήματα της πόλης.
Να θυμίσω ότι παρόμοια δράση είχε πραγματοποιηθεί στις πόλεις της Αθήνας, του Αμαρουσίου, του Ιλίου, του Βόλου και αλλού αποτυγχάνοντας παταγωδώς ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων των εν λόγω πόλεων που διοργάνωσαν την λευκή νύχτα, άθελα τους ίσως, λειτούργησαν αβανταδόρικα προς την κυβέρνηση και το υπουργείο ανάπτυξης στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει για πλήρη απελευθέρωση των 52 Κυριακών το χρόνο και διεύρυνση του ωραρίου για μετά τις εννέα το βράδυ.
Η λευκή νύχτα όπου έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα έχει χαρακτηρισθεί παράνομη και ανήθικη. Παράνομη ως προς τα δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων και ανήθικη ως προς την αδικία που συντελείται όσον αφορά τα καταστήματα που βρίσκονται εκτός του τόξου όπου γίνονται οι εκδηλώσεις.
Θέλω να πιστεύω ότι τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Σ.Χ. τα οποία δεν έχουν κάποιο πολιτικό όφελος ώστε να λειτουργήσουν αβανταδόρικα υπέρ του υπουργείου ανάπτυξης, θα βάλουν πάνω απ’ όλα το συμφέρον της πλειοψηφίας των εμπορικών καταστημάτων, θα λάβουν υπόψη τη καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τελικά θα καταψηφίσουν μία τέτοια πρόταση αποφεύγοντας να βιώσουμε στη Χαλκίδα, όχι τη λευκή νύχτα όπως θέλουν να την ονομάζουν, αλλά τη νύχτα της ντροπής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.