Tα στελέχη των «θεσμών» γκρεμίζουν τα success story της συγκυβέρνησης

Με μεγάλη ταχύτητα διαψεύδονται οι πανηγυρισμοί των κυβερνητικών στελεχών πριν, κατά και μετά το «επιτυχές» κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης από τους δανειστές.
Ο ένας μετά τον άλλον, τα στελέχη των «θεσμών», ξεπουπουλιάζουν το κυβερνητικό αφήγημα περί εξόδου από τα μνημόνια, περί του τέλους της εποχής της επιτροπείας, περί του κλεισίματος του κύκλου και άλλα σχετικά.
Ο επικεφαλής του ESM Ρέγκλινγκ επιβεβαίωσε πως μετά το τέλος του προγράμματος «η Ελλάδα θα βρεθεί υπό επίβλεψη», κάτι που το χαρακτήρισε και φυσιολογικό και επιπλέον σημαντικό, μιας και η χώρα πήρε περισσότερα χρήματα από τον οργανισμό σε σχέση με άλλες χώρες.
Αν μάλιστα υπάρξει ελάφρυνση χρέους, - αυτό που είναι το παράλληλο και επόμενο αφήγημα της κυβέρνησης μετά τις φρούδες υποσχέσεις για το τέλος των μνημονίων -, τότε υπογράμμισε ο Ρέγκλινγκ πως οι Ευρωπαίοι θέλουν ως αντάλλαγμα το ότι «οι πολιτικές θα παραμείνουν υγιείς, ότι δεν θα υπάρχει πισωγύρισμα σε συμφωνημένα βήματα και μέτρα».
Με άλλα λόγια, δηλαδή, πως θα διατηρηθεί άκαμπτο όλο το πλαίσιο των μνημονιακών μέτρων που έχουν βυθίσει στη φτώχεια, την υπερχρέωση από τα φορομπηχτικά μέτρα, την οικονομική απαξίωση και τη λεηλασία το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού.
Όμως τα πράγματα από την πλευρά των στελεχών των «θεσμών» δεν σταματούν εκεί.
Στα πλαίσια του Eurogroup στις Βρυξέλλες συναντήθηκαν οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Χουλιαράκης με τον Μάριο Ντράγκι και άλλα στελέχη της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), όπου και διαβεβαίωσαν για τα βήματα στη μεταμνημονιακή εποχή με πίστη στις «μεταρρυθμίσεις» που δεν θα επιτρέψουν το πισωγύρισμα στις λεγόμενες παθογένειες, με λίγα λόγια δηλαδή τη διατήρηση όλου του μνημονιακού πλέγματος ρυθμίσεων, έστω και χωρίς τον τίτλο των μνημονίων.
Μάλιστα πολύ πρόσφατα, πριν ένα περίπου μήνα, ο Ντράγκι είχε υπαινιχθεί πως είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης το αν θα χρειαστεί ένα ακόμη μνημόνιο, το τέταρτο, ώστε να μπορεί να εξέλθει στις περιβόητες αγορές με χαμηλά επιτόκια δανεισμού. Καθότι ως γνωστόν, οι αγορές όσο κατεβάζουν τα επιτόκια της τοκογλυφίας, τόσο αυξάνουν τις απαιτήσεις τους για περισσότερη υποδούλωση, για περισσότερο κοινωνικό αίμα και ξεκλήρισμα ώστε να έχουν διασφαλίσεις για τις απαιτήσεις τους. Το πώς βέβαια σε μια έρημο οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής είναι μια άλλη υπόθεση.
Σε συνέχεια μόλις προχθές ο Ντράγκι, στην απάντησή του σε ερώτηση Έλληνα ευρωβουλευτή, αναφέρεται στην πρόοδο που επιτέλεσε η κυβέρνηση με τη θέσπιση και προώθηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ ανοικτά καταφέρθηκε κατά του πλαισίου προστασίας των νόμων Κατσέλη – Σταθάκη.
Ζήτησε να διευρυνθεί το γεωγραφικό εύρος διενέργειας πλειστηριασμών ώστε να καλύπτεται όλη η χώρα και αποκάλυψε πως η ελληνική κυβέρνηση στα πλαίσια της 4ης αξιολόγησης έχει δεσμευτεί πως θα ανασκευάσει τις δυσλειτουργίες και «ανεπάρκειες» αυτού του δύσχρηστου για τους πολλούς τείχους προστασίας των συγκεκριμένων νόμων, ώστε να γίνουν ταχύτερες και χωρίς πρόσθετα εμπόδια οι διαδικασίες αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.
Κατά τα άλλα, και χωρίς να αναφερθούμε στα όσα πρέπει να υλοποιηθούν από τα προαπαιτούμενα για να κλείσει οριστικά η αξιολόγηση, να δοθούν οι δόσεις και να ανοίξει ο νέος γύρος των αιματηρών μέτρων για την 4η αξιολόγηση, οι δοξασίες της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα της μεταμνημονιακής εποχής ηχούν σαν κακοκουρδισμένο όργανο που δεν μπορούν να πείσουν ούτε και τον πιο φανατικό οπαδό της

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.