Διατάγματα αλά κομαντατούρ

Η Ελλάδα στο εξής θα κυβερνιέται με διατάγματα. Η νέα ανώτατη αρχή, η σύγχρονη κομαντατούρ εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στην Αθήνα. Στον ιστό του κοινοβουλίου θα μπορούσε να κυματίζει πλέον και η σημαία του ΔΝΤ. Στην ουσία, η δημόσια ζωή, η πολιτική οργάνωση της χώρας και η συνταγματική της πραγματικότητα αναιρούνται, ακυρώνονται, είναι εντελώς τυπικές χωρίς καμιά ουσία.
Σε μια εντελώς κακόγουστη παράσταση, με υπουργούς να βγαίνουν στα παράθυρα, με διαφήμιση ταξιδιών στο εξωτερικό, με ένταση όλων των δημόσιων σχέσεων, με επισκέψεις αρχηγών κρατών, με σοβαροφανείς τεχνοκράτες των Βρυξελλών που αναλύουν πίνακες και στατιστικά και όλα αυτά για να μας πείσουν ότι έννοιες όπως «μπανανιά», «μισοαποικία», «τοποτηρητές», είναι λέξεις από άλλη εποχή. Δεν αφορούν εμάς, που είμαστε ακόμα στη σύγχρονη Ευρώπη, στην μεγάλη «ευρωπαϊκή οικογένεια».

«Το μέλλον σας έτσι κι αλλιώς θ' αποφασίζεται αλλού, θα σας ανακοινώνεται με διατάγματα από τον άλφα ή τον βήτα που ελεύθερα μπορείτε εοείς να ψηφίζετε» . Αυτός το τύπος «δημοκρατίας» θα εφαρμοστεί από δω και στο εξής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.