Νέα κατοχή και "φρέσκοι" ταγματασφαλήτες

«Σε κάθε τόπο – που θα κατακτήσουμε - θα βρεθούν κάμποσα φιλόδοξα και υποτελή καθάρματα, που θα εξυπηρετήσουν πρόθυμα τους σκοπούς μου, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αναδειχτούν και να πλουτίσουν στη χώρα τους"».

Αδ. Χίτλερ

Κάποτε οι ξένοι ιμπεριαλιστές υποδούλωσαν αυτή την χώρα μας με τα όπλα. Οι κατακτητές απ’ την πρώτη στιγμή που πάτησαν την μπότα τους στην χώρα μας συνάντησαν κάποιες δεκάδες καθάρματα στο Σύνταγμα να τους επευφημούν, ενώ πολύ σύντομα βρήκαν πρόθυμα τομάρια –τους Χίτες και τους Ταγματασφαλίτες- να τους υπηρετήσουν τυφλά.

Σήμερα η κατοχή στην οποία βρισκόμαστε δεν είναι στρατιωτική, αλλά οικονομική. Το σκηνικό όμως είναι ίδιο και απαράλλακτο, άσχετα αν κάποιοι πάνε να μας εξαπατήσουν. Αυτοί που συνεργάζονται με τους ξένους κατακτητές, η ντόπια οικονομική ολιγαρχία και το πολιτικό της προσωπικό –τα υποτελή καθάρματα, που έλεγε ο Χίτλερ- θα «αναδειχθούν και θα πλουτίσουν στην χώρα τους» όχι με το να γίνουν καταδότες ή μαυραγορίτες όπως τότε, αλλά με το να εξαθλιώσουν τους απόμαχους της δουλειάς, με το να επιβάλλουν στους «τυχερούς» απ’ την εργατική τάξη που θα έχουν μεροκάματο να εργάζονται σαν σύγχρονοι δούλοι για να ποτίζουν με αίμα και ιδρώτα το θερμοκήπιο όπου ανθίζουν τα κέρδη των καπιταλιστών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.