Το θέμα του παζαριού της Αγ. Παρασκευής

Το θέμα του παζαριού της Αγ. Παρασκευής, έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Δήμου, του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου, από τις αρχές Φεβρουαρίου. Τότε, σε μια σύσκεψη που έγινε στο Επιμελητήριο, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια επιτροπή, η οποία να μελετήσει το θέμα της μετεξέλιξης του παζαριού και να υποβάλλει προτάσεις.

Από τότε πέρασαν 4 μήνες και κανείς δεν γνωρίζει εάν η επιτροπή αυτή συνεδρίασε ποτέ, εάν τέθηκαν προτάσεις στο τραπέζι για συζήτηση, εάν τέλος πάντων υπήρξε έστω και μια συνεδρίαση για το θέμα. Και προφανώς, επειδή δεν έγινε η δουλειά για την οποία συγκροτήθηκε η επιτροπή, ήρθε εχθές ο Δήμαρχος να καταθέσει πρόταση για την αναστολή για ένα χρόνο του παζαριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πρόταση δεν συνοδευόταν από καμία εισήγηση, δεν υπήρξε καμία πρόταση της επιτροπής (εάν συγκροτήθηκε ποτέ και εάν συνεδρίασε έστω και μια φορά) με αποτέλεσμα κανείς να μην γνωρίζει τους λόγους της αναστολής διενέργειας του παζαριού για ένα χρόνο.

Στην συνέχεια, έγινε κάτι που προφανώς ο Δήμαρχος δεν είχε προβλέψει. Δηλαδή, πωλητές του παζαριού πήγαν στο Δημοτικό Συμβούλιο με άγριες διαθέσεις. Αυτό σημαίνει ότι, ο Δήμος, η επιτροπή φάντασμα ή κανένας τέλος πάντων, δεν ζήτησε ποτέ την άποψή τους για την μετεξέλιξη του παζαριού και ήρθαν προ τετελεσμένων.

Μετά την έφοδο της Αστυνομίας και την αποκατάσταση της τάξης, συνεχίστηκε η συνεδρίαση με τα δύο πρώτα θέματα ημερήσιας διάταξης. Η ώρα όμως περνούσε και οι πωλητές του παζαριού δεν έφευγαν, όπως, ίσως κάποιοι να είχαν υπολογίσει.

Στις 9:10 ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι το θέμα πρόκειται να αναβληθεί, προκειμένου να γίνουν κάποιες συσκέψεις αυτή την εβδομάδα και θα επανέλθει στο επόμενο συμβούλιο. Και μόνο τότε οι πωλητές του παζαριού έφυγαν.

Δηλαδή, μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν οι συσκέψεις και οι συζητήσεις οι οποίες δεν έγιναν από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα; Και το ερώτημα που προκύπτει είναι πότε θα συζητηθεί το θέμα; Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι στα τέλη Ιουνίου. Προλαβαίνουν τότε να συζητήσουν, να λάβουν αποφάσεις και να τις υλοποιήσουν;

Είναι κατανοητό ότι, σοβαρά πρ0βλήματα της Χαλκίδας αντιμετωπίζονται με απόλυτη ελαφρότητα. Κατά την προσωπική μου άποψη, ο Δήμαρχος προσπάθησε να ματαιώσει για φέτος το παζάρι, καθώς διανύουμε προεκλογική χρονιά, ευελπιστώντας ότι θα εισπράξει στις εκλογές κάποιες επιπλέον ψήφους από τους εμπόρους.

Χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση, χωρίς να υπάρχει τεκμηρίωση, χωρίς να υπάρχει ένα σχέδιο για την μετεξέλιξη του παζαριού, ήταν φυσικό η προσπάθεια του Δημάρχου να πέσει στο κενό. Και τώρα είναι τρεις φορές εκτεθειμένος:

Μία απέναντι στους εμπόρους, οι οποίοι έβλεπαν στην ματαίωση του παζαριού μια οικονομική ανάσα για τους ίδιους σε περίοδο κρίσης, μία απέναντι στους πωλητές του παζαριού οι οποίοι εξαγριώθηκαν ερχόμενοι μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα και μία απέναντι στο λαό της Χαλκίδας, ο οποίος βλέπει την Δημοτική Αρχή να λειτουργεί με την λογική παιδικής χαράς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.