Ερχεται στην Ελλάδα και 4ος τρομονόμος

Νομοσχέδιο με διατάξεις που ποινικοποιούν τη δημόσια έκφραση γνώμης, εφόσον αυτή αποδεδειγμένα παρακινεί μεγάλο αριθμό ατόμων στη διάπραξη κάποιου τρομοκρατικού αδικήματος, έχει στα χέρια του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου. Πρόκειται για τη μεταφορά στην ελληνική έννομη τάξη της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και της απόφασης της Ε.Ε. για την πρόληψη της τρομοκρατίας. Αυτό είναι ένα απόσπασμα από σημερινό άρθρο της "Ελευθεροτυπίας", με την κυβέρνηση ουσιαστικά να ανακοινώνει ότι απαγορεύει την επανάσταση εναντίον της, και την καταδίωξη όσων την επιδιώκουν.

Το καθεστώς βρίσκεται σε κρίση, και είναι υποχρεωμένο να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ρημάξει μέχρι τέλους το λαό, κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί σε μεγάλη αμφισβήτηση του "στάτους κβο".

Τι άλλο να κάνει άλλωστε κάποιος που καταδικάζεται να ζήσει η και να πεθάνει μέσα στη φτώχεια και τη μιζέρια, εκτός από το να παλέψει ενάντια σε αυτή την κατάσταση;




Η φωτογραφία αυτή κυκλοφόρησε στην Ισλανδία, όταν ο λαός ψήφισε εναντίον των "πακέτων σωτηρίας" για τις τράπεζες, και η Αγγλία ενεργοποίησε...τον αντιτρομοκρατικό νόμο εναντίον όλης της χώρας (ακόμα και των μωρών δηλαδή), προκειμένου να εκβιάσει το λαό να σώσει τις Αγγλικές (και όχι μόνο) τράπεζες

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το λαϊκό κίνημα βρίσκεται πολύ πίσω, και μόλις τώρα συνέρχεται μετά από δεκαετίες "χειμερίας νάρκης". Αυτή ακριβώς η αδυναμία του είναι που δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να περνούν τον έναν τρομονόμο μετά τον άλλο. Μη ξεχνάμε και το γνωστό ρητό "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" - η άρχουσα τάξη το ξέρει ότι σήμερα δεν απειλείται άμεσα, διότι οι λαοί δεν είναι ακόμα επαρκώς οργανωμένοι και συγκροτημένοι, ούτε σε ιδεολογικό, ούτε σε πολιτικό, ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο.

Όμως, αν τους αφήσει ελεύθερους να οργανώνονται, αυτοί αργά ή γρήγορα θα βελτιωθούν και θα απειλήσουν την εξουσία της.

Ως εκ τούτου, τους χτυπά τώρα, που είναι ακόμα νωρίς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.