Πούτιν: «Παράσιτο της παγκόσμιας οικονομίας οι ΗΠΑ»

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, τόνισε χθες ότι οιΗΠΑ "ξεπερνώντας σαφώς τα οικονομικά μέσα τους, ζούν στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομίας ως ένα παράσιτο", υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι "το μονοπώλιο του δολαρίου στις συναλλαγματικές αγορές αποτελεί --αυτό καθ'εαυτό-- μια απειλή για τις διεθνείς χρηματαγορές".
«Εκτελωνίζουν στη διεθνή οικονομία ένα μέρος των δικών τους προβλημάτων, οι ΗΠΑ», στηλίτευσε ο ρώσος πρωθυπουργός στην ομιλία του σε μια κατασκήνωση νεολαίας, στα βόρεια της Μόσχας, την ώρα που φανέρωσε ότι «η ρωσική κυβέρνηση διαθέτει στα αποθεματικά της πολλά αμερικανικά κρατικά ομόλογα» διαφόρων κατηγοριών.

«Μία συστημική δυσλειτουργία, με αφετηρία τις ΗΠΑ θα επηρεάσει, επομένως, τον καθένα μας», συνέχισε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας.
«Τμήμα των αποθεματικών στην Κίνα και στη Ρωσία αποτελείται από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, ή από παράγωγα προϊόντα, αποτιμημένα σε δολάρια. Θα πρέπει, οπωσδήποτε, λοιπόν, να υπάρξουν στο μέλλον κι άλλα νομίσματα, που να παίζουν τον ρόλο του αποθεματικού νομίσματος», επισήμανε τέλος στην ίδια ομιλία ο πρωθυπουργός Πούτιν

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.