Ως που μπορεί να φτάσει ο αυτοεξευτελισμός μιας χώρας;

Η συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός οικονομικών της χώρας μας κ. Βενιζέλος με την Φινλανδία, πέραν των τεχνικών στοιχείων που επιδέχονται εξέτασης, αποτελεί μια ισχυρότατη νομική απόδειξη ότι:
  • Τουλάχιστον η Φινλανδία θεωρεί την κυβέρνηση της Ελλάδας και κατά συνέπεια την Ελλάδα αναξιόπιστη να τηρήσει την υπογραφή της στην δανειακή σύμβαση της με την Φινλανδία
  • Η υπογραφή του Έλληνα υπουργού στην συμφωνία σημαίνει ότι ο ίδιος και κατά συνέπεια και η κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχονται τη θέση της Φινλανδίας ως αληθή, δηλαδή αποδέχονται ότι η Ελλάδα είναι αναξιόπιστη.
 Θεωρώ αυτή την υπογραφή ως μια έσχατη (;) απόδειξη του αυτοεξευτελισμού της Ελλάδας στην παγκόσμια κοινότητα. Ενώ μέχρι σήμερα είχαμε τις απαξιωτικές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου ανά την υφήλιο, σήμερα η Ελλάδα με την υπογραφή της Ελληνικής κυβέρνησης είναι και νομικά αναξιόπιστη, με αποτέλεσμα να προσέρχονται και άλλες χώρες, οι οποίες, βλέποντας ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει νομικά αποδεχθεί την αναξιοπιστία της, επιδιώκουν ανάλογη παροχή εγγυήσεων για τα δάνεια που θα δώσουν στην χώρα.
Εάν δεχθούμε αυτό που γράφεται στον τύπο ότι ο κ. Βενιζέλος είναι τρομερά  ευφυής (;) σε αντιδιαστολή με τον κ. Παπανδρέου που έχει νοημοσύνη μέσου ανθρώπου, τότε πως ο κ. Βενιζέλος (νομικός) υπέγραψε αυτήν την αυτοεξευτελιστική συμφωνία;
 Νίκος Χ. Βαρσακέλης
Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΠΘ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.