Διαρροή λάσπης από την ΛΑΡΚΟ ρυπαίνει επικίνδυνα τη θάλασσα του Ευβοϊκού.

Για πολλοστή φορά απασχολούν την τοπική κοινωνία τα περιβαλλοντικά «επιτεύγματα» της ΛΑΡΚΟ. Η χθεσινή «διαρροή» κόκκινης λάσπης από κακή λειτουργία περιστροφικής καμίνου είναι μια ακόμα επιβεβαίωση της επικίνδυνης λειτουργίας του εργοστασίου στη Λάρυμνα. Η απαξίωση του εργοστασίου, τα παλιά μηχανήματα, η κακή συντήρησή τους και τα φτηνά υλικά, και όλα αυτά κάτω από το πρίσμα αδιαφανών οικονομικών σκοπιμοτήτων, είναι ίσως η αιτία. Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών, σήμερα έχουμε αυτή τη διαρροή, και το ερώτημα είναι: τί άλλο μπορεί αύριο να συμβεί.

Η ΛΑΡΚΟ έχει γίνει ο περιβαλλοντικός εφιάλτης της περιοχής του Ευβοϊκού, της Λάρυμνας και της Μεσσαπίας. Τα φαινόμενα της σκόνης, της λάσπης και της κόκκινης σκουριάς είναι καθημερινά. Η έκθεση του ΕΛΚΕΘΕ το Νοέμβριο του 2010 σχετικά με την κατάσταση της θάλασσας και του όρμου της Λάρυμνας, με τις υψηλές συγκεντρώσεις υδραργύρου και τις αυξημένες τιμές του ολικού χρωμίου, είναι καταπέλτης. Οι 2,4 εκατομμύρια τόνοι σκουριάς που πέφτουν κάθε χρόνο στη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Ευβοϊκού και οι 200.000 τόνοι σκόνης, που αιωρούνται και κάθονται παντού, λειτουργούν σωρευτικά σε ένα οικοσύστημα που σταδιακά επιβαρύνεται χωρίς επιστροφή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.