«Aποτελεσματικότερη» καταστολή

H καταστροφή της βασικής παραγωγικής δύναμης, της εργατικής δύναμης, ο γνωστός πεπατημένος δρόμος του κεφαλαίου για το ξεπέρασμα της κρίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη. Tα ευρύτατα σαρωτικά αντεργατικά μέτρα και οι αντιλαϊκές ανατροπές έχουν οδηγήσει εκτεταμένα εργατολαϊκά στρώματα στην απόγνωση. H αστική προπαγάνδα γίνεται όλο και πιο επιθετική. Mέσω μιας καταιγιστικής τρομοκρατικής προπαγάνδας, παρουσιάζεται ως αναπόφευκτη και μονόδρομος η ασκούμενη ακραία αντιλαϊκή πολιτική, με σκοπό να δημιουργηθεί κοινωνικό κλίμα αποδοχής των νέων, κάθε φορά, αντιλαϊκών κυμάτων, να διασπώνται και να χειραγωγούνται οι αγώνες των εργαζομένων.
 H σφοδρή ενίσχυση της αντιλαϊκής θύελλας, όμως, για την επόμενη μακρά περίοδο, η άγρια λεηλασία του εργατολαϊκού εισοδήματος και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, η εκτίναξη της εργασιακής ανασφάλειας, ο καλπασμός της ανεργίας, η δραματική εξάπλωση της φτώχιας και της εξαθλίωσης δημιουργεί ένα εύφλεκτο κοινωνικό υπόστρωμα και δεν μπορεί παρά να προκαλέσει την πλατιά λαϊκή αντίθεση και οργή και να οδηγήσει σε μαζικούς λαϊκούς αγώνες. Eν όψει της προδιαγραφόμενης «θερμής» περιόδου η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την «αποτελεσματικότερη» καταστολή των αναμενόμενων λαϊκών κινητοποιήσεων.

 Πλαστικές σφαίρες από καουτσούκ, δεύτερος κινητός φράκτης από μέταλλο και πλεξιγκλάς, εκτόξευση νερού με τρομερή πίεση, εκπαιδευμένα σκυλιά, νέο θεσμικό πλαίσιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αξιοποίηση των καμερών και εκτεταμένες βιντεοσκοπήσεις, παρακολούθηση του διαδικτύου και ταυτοποίηση των ενοχλητικών διαχειριστών blogs, είναι μερικά από τα υπό εξέταση μέτρα για την τρομοκράτηση και βίαιη καταστολή των λαϊκών αντιδράσεων. H αντιλαϊκή έφοδος απαιτεί και προϋποθέτει την ενίσχυση του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου και την άγρια καταστολή του λαϊκού κινήματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.