Το Λονδίνο στις φλόγες

«Οι ταραχές ήταν θέμα χρόνου να συμβούν. Η δολοφονία Ντάγκαν ήταν η σπίθα που άναψε την πυρκαγιά», δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής στην εφημερίδα «Τelegraph». Η καπιταλιστική επέλαση και σ’ αυτή την χώρα που στο όνομα της οικονομικής κρίσης έχει ρίξει στα τάρταρα το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων –δεν είναι τυχαίο ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν από αμιγώς εργατικές συνοικίες που πρώτες πληρώνουν το τίμημα της κρίσης- πυροδότησε την εξέγερση που γρήγορα εξαπλώθηκε και μαζικοποιήθηκε. Η δολοφονία του 29χρονου Μάρκ Ντάγκαν από τους μπάτσους ήταν το φυτίλι που πυροδότησε την βόμβα της λαϊκής οργής.
"Οι ταραξίες πήραν τον έλεγχο, η αστυνομία τους παραδίδει τους δρόμους", γράφουν σήμερα οι Times του Λονδίνου, κάτω από τη συγκλονιστική φωτογραφία μιας γυναίκας που πηδάει από ένα κτίριο που φλέγεται.

Με μαζική καταστολή, γενικευμένες συλλήψεις η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στο Λονδίνο μας το δίνουν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ότι η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την γενικευμένη εξέγερση δεν αποκλείεται να κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.