Μπορεί να ζούμε όλοι στην ίδια χώρα αλλά είμαστε δυο διαφορετικές χώρες, δυο διαφορετικοί και αντίθετοι κόσμοι. Δυο κόσμοι μέσα στην ίδια χώρα.

Από τη μια ο κόσμος μας: ανεργία, απολύσεις, τρομοκρατία κι εξευτελισμοί στους χώρους δουλειάς, ανασφάλιστη εργασία, μερική απασχόληση, προσωρινή απασχόληση, συντάξεις των 400€ , μισθοί πείνας που μειώνονται , εργασιακή εφεδρεία και ο μαύρος Σεπτέμβρης προ των πυλών, σύνταξη στα 67, δάνεια και κάρτες τις περισσότερες των περιπτώσεων σε αδυναμία πληρωμών, τα φροντιστήρια των παιδιών, η βενζίνη στα 1,8 € και το πετρέλαιο να παραμονεύει να έρθει ως ληστής το χειμώνα (η πληρώνεις η κρυώνεις) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ο 13ος και 14ος μισθός χάθηκαν , κατάργηση των συμβάσεων, ο φόβος κι η αγωνία για το αύριο, η ανεργία σε ιστορικά υψηλά (36.000 απολύσεις τον Μαϊο ,μόνο!!!)και οι Σεπτέμβρης-Οκτώβρης δεν ήρθαν ακόμη ,μήνες που επιβαρύνουν τον δείκτη ανεργίας με το κλείσιμο των τουριστικών επιχειρήσεων..!!!

Χρεοκοπημένα ασφαλιστικά ταμεία που δεν καλύπτουν ούτε τα φάρμακα πλέον ,φορολογικά εγκλήματα εις βάρος του λαού και με συνεχή ροή νέων επαίσχυντων μέτρων, ΦΠΑ στο 23% και αδυναμία πληρωμής πάγιων λογαριασμών απο χιλιάδες οικογένειες (στο όνομα ποιου άραγε),κυνήγι μαγισσών με τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες ,κατασχέσεις ,πλειστηριασμοί νοικοκυριών,
νεόπτωχες οικογένειες πραγματικών νοικοκύρηδων που ως εχθές είχαν δουλειά μα σήμερα απολύθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο και τις πλατείες με τα παιδιά τους...

Το απόλυτο πλιάτσικο των δημόσιων επιχειρήσεων αλλά και παροχών (ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ,ΔΕΥΑΘ,ΕΛΤΑ,ΙΓΜΕ,Ναυπηγεία,Λιμάνια,σχολεία ,υγεία και λοιπά),20.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί στα σχολιά για την χρονιά 2011-2012, τα βιβλία θα πληρωθούν απο τους ήδη σε απόγνωση λόγο των ανωτέρω γονέων απο την τσέπη τους,νοσοκομεία με απόλυτα μειωμένο προσωπικό που ηρωϊκά και πραγματικά αγωνίζεται να κρατήσει την υγεία όρθια,ακούγοντας τον εξάψαλμο μάλιστα πολλές φορές απο τους ίδιους τους ασθενείς,ολόκληρες επαγγελματικές ζώνες κυριολεκτικά ''νεκρές''(Πέραμα)...περιοχές ,συνοικίες και γειτονιές σε πλήρη εξαθλίωση ,εργοστάσια και βιοτεχνίες κλείνουν το ένα πίσω απο το άλλο,μικροκαταστήματα -οικογενειακές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο υπερχρεωμένα με ρυθμούς ...γραμμής παραγωγής..!

Όλα αυτά και άλλα τόσα συνθέτουν την ελεύθερη πτώση της ελληνικής κοινωνίας και της λαϊκής οικογένειας ,το παρόν και κυρίως το μέλλον της.

Απο την πίσω όψη του ίδιου νομίσματος ,ένας κόσμος ..άλλος,διαφορετικός: τραπεζίτες, επενδυτές, golden boys, βιομήχανοι κι εφοπλιστές, πολυτελείς επαύλεις, ιδιωτικά τζετ, θαλαμηγοί, χειροποίητες Bentley και θηριώδη Hummer, διαμάντια και τσάντες Luis Vitton και Hermes, Εκάλη,Κολωνάκι,Μύκονος, σούσι bars και χειμερινές αποδράσεις σε ντόπια και ξένα σαλέ, τρίς-''χαριτωμένοι'' μόδιστροι και δήθεν « διανοούμενες λινάτσες», όπως λένε κι οι Active Member. ενα κόσμο , χλιδής , σήψης και παρακμής.

Τελικά λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για μας. Εμείς τα «γεννήσαμε» αλλά δε μας ανήκουν. Φταίμε όμως κι εμείς γιατί όπως λέει κι η παροιμία «αν δεν εγονάτιζε η καμήλα δεν θα την φορτώνανε». Η επίθεση που δεχόμαστε σαν λαός από τα παραδομένα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ-ΛΑΟΣ και από ΕΕ-ΔΝΤ - ΕΚΤ , κεφαλαιοκράτες (διεθνείς και ντόπιους)και τα γνωστά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δε θα σταματήσει ποτέ από μόνη της. Τώρα πρέπει να αναχαιτίσουμε την επίθεση, τώρα να διεκδικήσουμε αναδιανομή του πλούτου,στάση πληρωμών, εθνικοποίηση των τραπεζών ,ρύθμιση του χρέους των ανέργων ,των εργατών ,των αγροτών των μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών, έξοδο από τη ληστρική Ε.Ε. και το ευρώ.

Για να επιστρέψει πάνω από την Ευρώπη το φάντασμα που κάποτε πλανιόταν, όπως έλεγε ο Μαρξ. Για ν’ αρχίσουν πάλι να τρέμουν οι ξεσαλωμένες, σήμερα, κυρίαρχες τάξεις,
πρέπει , οι αριστερές δυνάμεις αυτού του τόπου που σήμερα μοιάζουν να ζούν στον κόσμο τους , με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα όχι μόνο να σώσουν την ίδια τους την ύπαρξη αλλά και τον λαό , πριν να είναι πάρα μα πάρα πολύ αργά.

ΑΓΩΝΑΣ -ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ των σημερινών δεδομένων ,μονόδρομος για κάθε εργαζόμενο, για κάθε άνεργο,κάθε ημιαπασχολούμενο,κάθε σπουδαστή,για κάθε οικογενειάρχη που δεν κοιμάται τα βράδια σκεπτόμενος το άμεσο μέλλον του μα κυρίως το αύριο των παιδιών του.

Δεν περισσεύει κανείς.
Μέσα απο τις τάξεις μιας συμπαραταγμένης αριστεράς όλοι στον αγώνα .Τον αγώνα της ελπίδας ,τον αγώνα της επιβίωσης ,της ζωής που δικαιούμαστε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.