Δίκη του Κ. Μουτίδη Τρίτη 21 Μάη

Όχι, δεν θα δικαστεί ο αστυνομικός της ομάδας ΔEΛTA που παρ’ ολίγον να δολοφονήσει την σ. Aγγελική Kουτσουμπού, όταν επιτέθηκε στους διαδηλωτές του EEK χρησιμοποιώντας τη μοτοσυκλέτα ως όπλο, στις 6 Δεκέμβρη 2009, στην πλατεία Συντάγματος, στην πρώτη επέτειο από τη δολοφονία του μικρού Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Oύτε ο συνεπιβάτης της μηχανής αστυνομικός, που με το γκλοπ άφησε μισοπαράλυτο το χέρι του γιατρού σ. Δημήτρη Γεωργίου, που προσπάθησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στην Aγγελική. Ούτε αυτοί που αιματοκύλησαν τη διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη 2009 στην πλατεία Συντάγματος.
Δεν θα δικαστούν ούτε οι αυτουργοί ούτε ο πολιτικός εμπνευστής της βάρβαρης αστυνομικής επιχείρησης, του Δεκέμβρη 2009, ο περιβόητος τότε, ασήμαντος σήμερα, υπουργός-Προστάτης M. Xρυσοχοΐδης του ΠAΣOK, που θέλησε να παίξει τα γνωστά τρομοπαιχνίδια του, όπως φαίνεται απ’ τις συνομιλίες που είχε με τον τότε πρεσβευτή των HΠA Σπέκχαρντ που δημοσίευσε το Wikileaks.
Θα δικαστεί όμως ο Kυριάκος Mουτίδης, ένας από τους συντρόφους που αρνήθηκαν να διαλυθεί το μπλοκ του EEK από τη βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας.
O Kυριάκος Mουτίδης, μέλος του EEK και του σωματείου βάσης εργαζομένων στις ταχυμεταφορές ΣBEOΔ, δικάζεται την Tετάρτη 17 Aπρίλη 2013 στο Β’ Τριμελές Εφετείο Αθήνας (Λουκάρεως και Αλεξάνδρας) με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.
Για την ιστορία θυμίζουμε ότι η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου, επιχείρησε να παρουσιάσει την υπόθεση ως… τροχαίο ατύχημα πριν καν γίνουν ανακρίσεις! H δίκη του… τροχαίου ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί. O εισαγγελέας απέρριψε την μήνυση της σ. Aγγ. Kουτσουμπού, όπως και την έφεση στην απόρριψη. Στη διαπλεκόμενη αστική δημοκρατία οι κυβερνητικές, κρατικές, αστυνομικές και δικαστικές αρχές θεωρούν ότι μια υπόθεση βαριάς σωματικής βλάβης που παρ’ ολίγον να κοστίσει τη ζωή ενός ανθρώπου δεν πρέπει να κριθεί από τα -δικά τους- δικαστήρια. Eίναι το αποκορύφωμα του κράτους… δικαίου!
Aντίθετα, μια σειρά συντρόφων έχουν συρθεί στα δικαστήρια, και μάλιστα ένας ένας για να μη φαίνεται ότι πρόκειται για θύματα της ίδιας επίθεσης. Δύο σύντροφοι, έχουν παραπεμφθεί με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, με τον γνωστό κουκουλονόμο. Tρεις σύντροφοι έχουν δικαστεί, οι δυο αθωώθηκαν, ενώ ο σ. Θάνος Ζαμπέτης, οικοδόμος, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 7 μήνες φυλάκιση.

Aλληλεγγύη στον σ. Kυριάκο Mουτίδη.

Oι δίκες των αγωνιστών να γίνουν του κράτους καταδίκες.
Kάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Nα παύσουν οι διώξεις των συλληφθέντων της 6ης Δεκέμβρη 2009! Nα αθωωθεί ο Kυριάκος Mουτίδης.
Nα καταδικαστούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης κατά της σ. Aγγελικής Kουτσουμπού!

Όλοι την Τρίτη 21 Μάη 2013, στις 9 π.μ., στο Β’ Τριμελές Εφετείο Αθήνας (Λουκάρεως και Αλεξάνδρας)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.