Υπουργός της συγκυβέρνησης σε ρόλο «γκεστ σταρ»-διαφημιστή εταιρίας που πουλάει προϊόντα νοθευμένα με δηλητηριασμένο αλογίσιο κρέας

Αυτό ξεπερνά κάθε όριο. Ο Χρήστος Σταϊκούρας, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, φόρεσε τη φόρμα της εταιρίας ΝΙΚΑΣ και πήρε μέρος σε φιέστα που οργάνωσε η εταιρία στο εργοστάσιό της στον Αγιο Στέφανο, για να διαφημίσει πόσο υγιή και αυστηρά ελεγχόμενα προϊόντα παρασκευάζει!
staikourasΤην παρουσία μιας κουστωδίας  δημοσιογράφων στη φιέστα της ΝΙΚΑΣ την καταλαβαίνουμε. Είναι «τα παιδιά», που κάνουν τα «θελήματα» έναντι «φιλοδωρήματος». Κοτζάμ υπουργός, όμως, πώς δέχτηκε να πάρει μέρος και μάλιστα να βάλει φόρμα με το λογότυπο της εταιρίας στο πέτο και να στηθεί για φωτογραφίες; Ρητορικό είναι, βέβαια, το ερώτημα. Την απάντηση την ξέρουμε και την ξέρετε όλοι. Δεν πρόκειται μόνο για τη γενική στάση στήριξης των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Πρόκειται, προφανώς, και για κάποια ειδική σχέση του Σταϊκούρα με την εν λόγω εταιρία (δεν έχει καν το ελαφρυντικό της υπουργικής αρμοδιότητας για την παρουσία του σ” αυτή την εκδήλωση), για την οποία πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος, ο πρωθυπουργός του και οι άλλοι δύο αρχηγοί του τρίο ξεφτίλα που κυβερνά τη χώρα.
Μήπως, όμως, έχει ο Σταϊκούρας το άλλοθι της άγνοιας; Μήπως εν αγνοία του χρησιμοποιήθηκε από τη ΝΙΚΑΣ, όπως έσπευσαν να γράψουν διάφορα διαδικτυακά «παπαγαλάκια»; Κάθε άλλο. Η συγκεκριμένη φιέστα έγινε στις 29 Απρίλη. Από τις 21 Μάρτη ο ΕΦΕΤ είχε ανακοινώσει ότι σε τουλάχιστον δυο προϊόντα μαζικής κατανάλωσης της ΝΙΚΑΣ (λουκάνικα Φρανκφούρτης και παριζάκι), που διαφημίζονταν σαν «μοσχαρίσια», βρέθηκε DNA αλόγου σε ποσοστά ακόμα και πάνω από 50%! Και στις 19 Απρίλη, ο ΕΦΕΤ είχε ανακοινώσει πως στα δύο αυτά νοθευμένα με αλογίσιο κρέας προϊόντα ανιχνεύτηκε και η επικίνδυνη για τον άνθρωπο και γι” αυτό παντελώς απαγορευμένη στη διατροφική αλυσίδα φαινυλοβουταζόνη. Δηλαδή, το αλογίσιο κρέας με το οποίο νόθευε τα προϊόντα της η ΝΙΚΑΣ ήταν και δηλητηριασμένο!
Ηξερε, λοιπόν, πολύ καλά ο Σταϊκούρας σε τι φιέστα έπαιρνε μέρος. Εν πλήρη συνειδήσει δέχτηκε να παίξει το ρόλο «γκεστ σταρ» της ΝΙΚΑΣ, φορώντας τη φόρμα της και δηλώνοντας ότι «η πολιτεία στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες των εταιρειών που διασφαλίζουν στους πολίτες, καταναλωτές της χώρας, ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα διατηρώντας και δημιουργώντας θέσεις εργασίας» (το απόσπασμα είναι από το διαφημιστικό δελτίο Τύπου της ΝΙΚΑΣ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.