Αλήθεια και ψέματα σε μια είδηση από την Ινδία

Η είδηση ήρθε από την Ινδία. Βασισμένη στα κείμενα και στα ρεπορτάζ από τα καθεστωτικά μέσα της «μεγαλύτερης δημοκρατίας» του κόσμου. Φτιαγμένη σε μικρό περιληπτικό κείμενο από τα δυτικά κυρίαρχα ΜΜΕ. Την διένειμε το Αθηναϊκό Πρακτορείο και την αναδημοσίευσαν τα ελληνικά ΜΜΕ δεξιά και αριστερά. Ως συνήθως αμάσητη.
Η είδηση αφορούσε την φονική ενέδρα των μαοϊκών ανταρτών στην δασώδη περιοχή Μπαστάρ στο νότιο Τσατισγκάρ, σε μια ομάδα πολιτικών και κυβερνητικών στελεχών του τοπικού Κογκρέσου. Περίοπτη θέση στην είδηση η δήλωση της Σόνιας Γκάντι προέδρου του κόμματος πως οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν ήταν δεσμευμένοι στην πολιτική δράση. Για να δούμε ένα παράδειγμα αυτής της πολιτικής δράσης λοιπόν.
Στην περιοχή λίγες ημέρες πριν, στις 17 του Μάη, οι παραστρατιωτικές δολοφονικές συμμορίες της Salwa Judum επιτέθηκαν σε χωριά σκοτώνοντας οκτώ χωρικούς μεταξύ αυτών και τρία παιδιά! Το γεγονός πέρασε στα ψιλά στα ινδικά ΜΜΕ και φυσικά δεν απασχόλησε διόλου τα διεθνή ΜΜΕ. Τι αξία έχουν μερικοί χωρικοί και λίγα παιδιά σε ένα μακρινό δάσος της κεντρικής Ινδίας; Άλλωστε το γεγονός δεν ήταν ασυνήθιστο. Χρόνια η περιοχή στην οποία ζούνε διάφορες αυτόχθονες φυλές αποτελεί στόχο των δυνάμεων καταστολής μιας και θεωρείται προπύργιο του ναξαλίτικου κινήματος και τμήμα του περίφημου κόκκινου διαδρόμου. Η Salwa Judum, φτιάχτηκε από επιστρατευμένους με το ζόρι χωρικούς και νέους με την καθοδήγηση των αρχών ασφαλείας για να δολοφονεί, να βιάζει και να καίει χωριά και να τρομοκρατεί μαζικά τους χωρικούς και τις φυλές που αντιστέκονται στο κλέψιμο της γης από τις πολυεθνικές και το μεγάλο ινδικό κεφάλαιο.
Ανάμεσα στους νεκρούς στην ενέδρα το βράδυ του Σαββάτου ήταν και ο πρώην υπουργός εσωτερικών του κρατιδίου ο διαβόητος Μαχέντρα Κάρμα. Ο ιδρυτής της Salwa Judum ο οποίος σε κάθε ευκαιρία υπερηφανευόταν για τα κατορθώματα της και αντίκρουε με απαξίωση τις κατηγορίες πως η παραστρατιωτική ομάδα ευθύνονταν για παραβιάσεις των ανθρωπινών δικαιωμάτων και για εγκλήματα. Είναι τόσο ανεξέλεγκτη και δολοφονική η δράση της ομάδας που ακόμη και οι ομοσπονδιακές αρχές στο Δελχί αναγκάστηκαν το τελευταίο καιρό να ζητήσουν την διάλυση της. Και αποστασιοποιήθηκαν από τις επιλογές των τοπικών κυβερνητικών στελεχών του Κογκρέσου που την υπεράσπιζαν.
Για την ιστορία στην ενέδρα που έστησαν το Σάββατο 25/5, 300 περίπου αντάρτες, σκοτώθηκαν σύμφωνα με τις ινδικές αρχές τουλάχιστον 24 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ο ηγέτης του τοπικού Κογκρέσου στο κρατίδιο, ο γιος του, ο Μαχέντρα Κάρμα και άλλα στελέχη μαζί με τους σωματοφύλακες τους. Αρκετοί τραυματίστηκαν. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας που επισκέφτηκε την περιοχή χαρακτήρισε τα θύματα, μάρτυρες της δημοκρατίας! Τέτοια υποκρισία!
 Να πως αναπαράχθηκε η είδηση σε κάποια ελληνικά ΜΜΕ

http://left.gr/news/enedra-maoikon-antarton-stin-india-me-thymata-meli-toy-kommatos-toy-kogkresoy

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=514722

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.