Τα αρνάκια της Χρυσής Αυγής τα ψηφουλάκια και η καταγραφή στοιχείων πολιτών


Οι συμπολίτες μας που δεν μπόρεσαν χθες ημέρα του Πάσχα να τηρήσουν το έθιμο και να προσφέρουν το πατροπαράδοτο αρνί στην οικογένειά τους ήταν πάρα πολλοί. Περισσότεροι ίσως από κάθε άλλη περίοδο από την κατοχή των Γερμανών και μετά. Κάποιοι απ΄ αυτούς ίσως να βρέθηκαν στην ουρά για να πάρουν το κρέας που ήθελαν να μοιράσουν οι Χρυσαυγίτες “μόνο σε Έλληνες”.
Ένας οικογενειάρχης που θέλει να ταϊσει την οικογένειά του ειδικά τέτοιες μέρες μπορεί να κάνει οτιδήποτε .Πόσο μάλλον να δείξει απλά την ταυτότητά του να δώσει τα στοιχεία του και να πάρει λίγο κρέας. 

Η Χρυσαυγίτικη τακτική βέβαια δεν είναι τόσο “αθώα”. Παίρνεις αρνάκι ,δίνεις στοιχεία, μπαίνεις στη βάση δεδομένων και όταν θα έρθει η ώρα της επόμενης εκλογικής μάχης θα είσαι ένας υποψήφιος ψηφοφόρος. Η Χρυσή Αυγή έχει στήσει ένα δικό της μηχανισμό άγρας ψήφων ,αποδεκνύοντας ότι η δήθεν...αντισυστημικότητα που έχει ως οργάνωση είναι ένα παραμύθι.

Ένα παραμύθι που το διηγείται πολύ καλά πρέπει να ομολογήσουμε. Ξεκίνησε με τις γιαγιάδες που οι ομάδες της Χρυσής Αυγής συνόδευαν στις τράπεζες για να πάρουν με ασφάλεια τις συντάξεις τους. Αρκούσε μία,δύο τέτοιες γιαγιάδες για να αναμεταδοθεί το μήνυμα παντού. “Οι Χρυσαυγίτες σώζουν τις γιαγιάδες”.

Μετά ακολούθησε το δεύτερο μέρος. Αυτό των Χρυσαυγιτών που έκαναν έξωση σε μετανάστες ενοικιαστές που δεν πλήρωναν τους ιδιοκτήτες και αφού το έκαναν έβαφαν και συμμάζευαν το διαμέρισμα πριν το παραδώσουν “λαμπίκο” στον ιδιοκτήτη του. Πόσες φορές δεν το ΄ χετε ακούσει;

Κατά το φθινόπωρο το άλλο μήνυμα που παντού κυκλοφορούσε ήταν ότι αν θες να γράψεις το παιδί σου σε παιδικό σταθμό πήγαινε στη Χρυσή Αυγή! Θα έπαιρναν -υποτίθεται- τηλέφωνο τον διευθυντή του παιδικού σταθμού και θα διευθετούσαν το θέμα!

Αυτά κι άλλα πολλά τα ΄χουμε ακούσει,ναι. Αλλά δεν τα ‘χουμε δει! Αντιθέτως έχουμε δει γιατρούς και ασθενείς να πετάνε έξω από τα νοσοκομεία Χρυσαυγίτες που πήγαιναν να κάνουν...έλεγχο για το ποιοι νοσηλεύονται ή για να κάνουν αιμοδοσία μόνο για Έλληνες. Έχουμε δει βουλευτή τους να χαστουκίζει γυναίκα γεγονός ασυγχώρητο για τον ελληνικό κώδικα συμπεριφοράς ενός άνδρα, έναν άλλο να κάνει την ανάγκη του μπροστά από τη πόρτα τηλεοπτικού σταθμού και τώρα με την υπόθεση των αρνιών άλλο βουλευτή να κυκλοφορεί οπλισμένος και να προσπαθεί να χαστουκίσει τον δήμαρχο Αθηναίων . 

Δεν γνωρίζουμε που θέλει να το φθάσει η Χρυσή Αυγή. Το βέβαιο είναι ότι όποιος κι αν είναι ο στόχος το μέσο που διαθέτουν σε μεγάλες ποσοτητες είναι η βία. Γιατί από επιχειρήματα, σχέδιο και πολιτική δεν έχουμε δει ή ακούσει το παραμικρό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.