Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ σχετικά με τους αγώνες των εκπαιδευτικών

1. Oι χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας που κατέκλυσαν το Σύνταγμα (13/5) ύστερα από πρόσκληση του Δ.Σ. της OΛΜΕ, αποδείχνουν ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μόνον όπως θέλουν να παρουσιάσουν οι αγύρτες των ΜΜΕ και τα πολιτικά αφεντικά τους. Δίπλα στους καθηγητές χτίζεται ήδη ένα μέτωπο θωράκισης των αγώνων τους, αλληλεγγύης και συστράτευσης. Σ’ αυτό το στόχο οφείλουν να συνεχίσουν τα συνδικάτα, η ταξική τους πτέρυγα και η αριστερά.
2. Η προλητική επιστράτευση (επιστράτευση λόγω... πρόθεσης) αποδείχνει τον αντιδραστικό κατήφορο και τον εκφοβισμό της κυβέρνησης Σαμαρά με τη στήριξη των δεκανικιών ΠΑΣOK και ΔΗΜΑΡ. Η εφαρμογή του δόγματος της φτώχειας συμβαδίζει με το «σοκ» της καταστολής. Μέσα σ’ ένα χρόνο είχαμε πληθώρα τέτοιων αποδείξεων (OTA, ναυτεργάτες, καθηγητές, Σκουριές, Χαλυβουργία κ.ά.) τρανή απόδειξη πως η ΝΔ - ΠΑΣOK - ΔΗΜΑΡ στοχοποιούν τα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια, την αριστερά και τα συνδικάτα.
3. Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργία την Τρίτη 14/5 ύστερα από πρόταση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και στήριξη των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ αποτελεί κατάπτυστο μνημείο υποκρισίας και φαρισαϊσμού. Τη μέρα των Γενικών Συνελεύσεων των καθηγητών και ενώ η OΛΜΕ κάλεσε την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία για την Παρασκευή 17/5, η τρικομματική συμπαιγνία ΝΔ-ΠΑΣOK-ΚΚΕ βάζει την ΑΔΕΔΥ να λειτουργήσει διασπαστικά και διχαστικά. Πρόκειται για συνδικαλιστική αλητεία.
4. Oι καθηγητές έχουν κουλτούρα αγώνων, σωματεία που λειτουργούν, και μια μαχητική και έμπειρη πτέρυγα αγωνιστών.
Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους γιατί τόσο η Παιδεία όσο και οι δημοκρατικές κατακτήσεις είναι ζητήματα ζωής και θανάτου για τη χώρα και το λαό.
Κάτω η επιστράτευση
Αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς
Όλοι στον αγώνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.