ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΟΜΑΣΤΕ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!! (για την Χαλκιδική)

Με την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να προχωρήσει στην προφυλάκιση των δύο συναγωνιστών μας από την Ιερισσό, φάνηκε καθαρά με ποιους έχουμε να κάνουμε! Πρόκειται για μια αδίστακτη κυβέρνηση, που κατασκευάζει κατηγορίες και ψευδομάρτυρες προκειμένου να τρομοκρατήσει τους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής που αγωνίζονται με πείσμα και μαζικότητα για να σώσουν την γη, τον τόπο τους. Μια κυβέρνηση που έχει ταχθεί απερίφραστα στην υπηρεσία των ξένων μονοπωλίων, των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Προκειμένου να εξασφαλίσει τα κέρδη τους δεν διστάζει να στέλνει στρατό κατοχής, να συλλαμβάνει, να απαγάγει, να πνίγει με χημικά τα σχολεία, να εφορμά νύχτα στα σπίτια αγωνιστών …
• Ο αγώνας που δίνει ο λαός της Χαλκιδικής είναι ένας λαϊκός αγώνας σκληρός, μακρόχρονος και για αυτό χρειάζεται να πατάει γερά στα πόδια του, να μαζικοποιείται και να κλιμακώνεται ανάλογα με το επίπεδο της λαϊκής συνείδησης.
Η επιτυχία του και η αποτελεσματικότητά του θα προέλθουν από την μαζικότητα που θα δώσει δυναμική στον αγώνα. Η παραπέρα πολιτικοποίησή του είναι αναγκαία, τώρα που μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται ο ρόλος του κράτους, των δικαστηρίων, της κυβέρνησης, της εταιρείας.
• Οι τελευταίες εξελίξεις υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα να ξεπεραστούν οι όποιες αυταπάτες για το ρόλο της δικαιοσύνης, που με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, άναψε το πράσινο φως στην εταιρεία που πραγματικά τελευταία έχει ξεσαλώσει. Αυτή η «δικαιοσύνη» ΤΟΥΣ εκτελεί εντολές, προφυλακίζοντας τους αγωνιστές της Ιερισσού κι αφήνοντας ελεύθερους τους δύο Χρυσαυγίτες στο Βόλο και τους δολοφόνους της Μανωλάδας που διέφυγαν το αυτόφωρο!
• Για την αποφασιστική ενίσχυση του αγώνα μας δεν μπορούμε να βασιζόμαστε ούτε στο Άγιο Όρος, ούτε στους μεγαλοξενοδόχους της περιοχής, γιατί η στάση τους δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Επίσης, απόψεις κι εκτιμήσεις που θεωρούν πως η Ελντοράντο θα πάει στα τσακίδια αν πέσει… η χρηματιστηριακή τιμή του χρυσού, πέρα από τις αυταπάτες που δημιουργούν, μάλλον ζημιά κάνουν κι απογοητεύουν.
• Δεν πρέπει να εισακουστούν οι «σειρήνες» -που ακόμα κι όταν δεν το λένε ανοικτά αφήνουν να εννοηθεί- πως μια κυβερνητική αλλαγή θα διώξει την Ελντοράντο και θα σώσει τον τόπο μας.
Δεν υπάρχει για τον λαό της Χαλκιδικής άλλη επιλογή, παρά μόνο να αγωνιστεί. Ενάντια στην κυβέρνηση που ανοικτά στηρίζει μια ληστρική και καταστροφική επένδυση, που θα μετατρέψει την Χαλκιδική σε Χιροσίμα. Για να διεκδικήσει το νερό, τον αέρα, το δάσος, την δουλειά του για αυτόν και τα παιδιά του.
• Δυο είναι τα κρίσιμα μέτωπα που θα πρέπει να εστιάσουμε το επόμενο διάστημα. Ο αγώνας μας θα πρέπει να επεκταθεί σε όλη την Χαλκιδική, να αγκαλιάσει το Πολύγυρο, τη Σιθωνία, κ.τ.λ., να μπούνε νέες δυνάμεις στο αγώνα, να τον κάνουν δική τους υπόθεση. Δεύτερο να συνεχιστεί ο συντονισμός και το κοινό μέτωπο με τους αγωνιζόμενους κατοίκους του Κιλκίς και της Θράκης.
• Επίσης πολύ σημαντικό είναι το συνεχές άπλωμα του κινήματος αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα σε πανελλαδικό επίπεδο, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά.
• Η εταιρεία τελευταία έχει αποδυθεί σε μια εκστρατεία παραπλάνησης και συκοφάντησης του αγώνα μας. Με σύμμαχο τα ΜΜΕ, μοιράζει αφειδώς χρήματα, χρυσώνοντας συνειδήσεις! Η αλήθεια όμως δεν μπορεί να κρυφτεί! Η ενημέρωση του κόσμου για την καταστροφή είναι η δική μας δύναμη. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων στην Ολυμπιάδα, οι δηλώσεις του σωματείου εργαζομένων στο ΙΓΜΕ και τόσα άλλα, πρέπει να γίνουν γνωστά στο πανελλήνιο.
• Όμως το πιο ισχυρό χαρτί της εταιρείας είναι οι εργαζόμενοί της, τους οποίους προσπαθεί συνεχώς να μετατρέψει σε όργανά της κάτω από την απειλή της ανεργίας. Η προσπάθειά της να εμφανίσει κλίμα «εμφυλίου» σε ορισμένα χωριά δε στοχεύει μόνο το κίνημα ενάντια στην καταστροφική της «επένδυση», αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους, γιατί τους αποκόβει από τους φυσικούς τους συμμάχους. Αυτοί δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρούνται «εχθροί μας». Πρέπει να τους πείσουμε έναν-έναν ότι «κάνουν μεροκάματα στην κατεδάφιση του σπιτιού ΤΟΥΣ». Η μαζικοποίηση και η παραπέρα εξάπλωση του αγώνα μας θα τους πείσει!
• Ο λαός της Χαλκιδικής βαδίζει αυτόν τον δρόμο, με την οργάνωσή του σε επιτροπές αγώνα στα χωριά, με τον συντονισμό, με μια αξιοζήλευτη ωριμότητα και αποφασιστικότητα και αυτόν το δρόμο θα συνεχίσει μέχρι την ματαίωση της θανατηφόρας επένδυσης και την τελική νίκη. Στο τέλος αυτός θα νικήσει διώχνοντας τους χρυσοθήρες και τους κάθε λογής υπαλλήλους τους.
Το ΚΚΕ(μ-λ), στηρίζει τον αγώνα με όλες του τις δυνάμεις, συμπορευόμενο με τους κατοίκους, με την συμμετοχή στα συντονιστικά, στο άπλωμα της αλληλεγγύης στις πόλεις και τις γειτονιές μέσα από τις συλλογικότητες που συμμετέχει. Καλούμε τον ελληνικό λαό να σταθεί δίπλα στον δίκαιο αγώνα του λαού της Χαλκιδικής και να εκφράσει με μαζικές κινητοποιήσεις την αλληλεγγύη του.

• ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!
• ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!
• Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !
2 ΜΑΗ 2013

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.