Απεργία στις ...9 του Απρίλη (ή αλλιώς μετάθεση της Πρωταπριλιάς!)

"Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ μπροστά στην τρέχουσα κατάσταση και το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι έπειτα και από τις νέες απαιτήσεις της Τρόικα και αποφάσισε κατά πλειοψηφία την προκήρυξη 24ωρης Γενικής απεργίας για την Τετάρτη 9 Απριλίου." Αυτα μας λένε τα ΜΜΕ.
Από εκεί και πέρα το άλλο που μαθαίνουμε είναι οι δηλώσεις γιατί δεν υπάρχει κοινό πλαίσιο, του ΔΑΚίτη Γ.Γ. της συνομοσπονδίας των ...εργατών(;;).
Το δε ΠΑΜΕ αφού κατά τον 902.gr καλεί "τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την απεργία για να οργανώσουν καλύτερα την πάλη στους τόπους δουλειάς. Να μπουν μπροστά και να παλέψουν για την υπογραφή νέας Εθνικής Σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων με βάση τις δικές τους ανάγκες. Να απαιτήσουν την προστασία των ανέργων, να πουν όχι στις απολύσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας.", καταγγέλει την πλειοψηφία, παρέα με την οποία ψήφισε την εν λόγω "απεργία" γιατί "ξεκίνησε την υπονόμευσή της. Στο τέλος της βδομάδας έχει ορίσει νέα συνάντηση με τις εργοδοτικές ενώσεις, για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που επί της ουσίας νομιμοποιεί τους μισθούς πείνας που επιβλήθηκαν το 2012."
Αυτό που είναι υπονομευμένο δεν είναι η εν λόγω απεργία. Είναι υπονομευμένοι όλοι οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας από συνδικαλιστικές ηγεσίες που στόχο τους δεν έχουν άλλο από το να εμποδίζουν την έκφραση της οργής του εργαζόμενου κόσμου με αγώνες, απεργίες, κινητοποιήσεις. Τη στιγμή που τα πάντα σαρώνονται, τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, η ανεργία φουντώνει, οι μισθοί καταποντίζονται και σε πολλές περιπτώσεις δεν δίνονται καν, οι συντάξεις οδεύουν στη κατάργηση, τα δικαιώματα σε υγεία και παιδεία καταργούνται. Τη στιγμή που απολύονται μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι από το δημόσιο η ΓΣΕΕ (πλην ΠΑΣΚΕ για να μην είμαστε και ...άδικοι) ψηφίζει απεργία για τις 9 του Απρίλη!
Μια απορία μόνο που αν θέλουν μας τη λύνουν και οι αριστεροί, ταξικοί και όπως αλλιώς αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται διάφοροι της διοίκησης, γιατί η ΓΣΕΕ δεν κήρυξε απεργία, έστω τη μια μέρα, μαζί με αυτή που αναγκάστηκε να κηρύξει η ΑΔΕΔΥ; Ποιον ενοχλεί το μέτωπο των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα; Ή μήπως δεν ήταν έτοιμα τα πράγματα (στα μυαλά του κόσμου πάντα), ή μήπως δεν προλάβαιναν να την ετοιμάσουν (κι ας ήταν γνωστή η 23 Μάρτη εδώ και ...8 μήνες); Μήπως οι "απαιτήσεις της Τρόικα" είναι κάτι καινούργιο που τους αιφνιδίασε; Τα "ταξικά" σωματεία και εργατικά κέντρα του ΠΑΜΕ δεν είχαν κανένα λόγο σε αυτά;
Δεν την βάζατε για την 1η του Απρίλη; Μπορεί να μην είχατε ...χρόνο να την ετοιμάσετε αλλά τουλάχιστον θα είχε πιο πολύ πλάκα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.