ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ παρά το ανοιχτό ξεπούλημα των διαθέσιμων από την ΑΔΕΔΥ

Ανακοινώσεις, δελτία τύπου, «αιτίες πολέμου», «συμπαράσταση- αλληλεγγύη» σε χώρους και κλάδους και άλλα πολλά προβλέπει το μενού της ΑΔΕΔΥ. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο πάνω στο βασικότερο δικαίωμα των εργαζομένων, αυτό της ΜΟΝΙΜΗΣ, ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
Και όμως, οι πρώτες διαθεσιμότητες μετατρέπονται σε απολύσεις σε λίγες μέρες. Εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες τα πρώτα θύματα. Ακολουθούν υπάλληλοι υπουργείων, οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών, εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ. Σειρά έχουν δημόσιοι υπάλληλοι από όλους τους χώρους. Με «αξιολόγηση» ή χωρίς, με ΑΣΕΠ ή άνευ, επιλεκτικά ή οριζόντια, λίγη σημασία έχει πλέον. Η ανακύκλωση των εργαζομένων στο Δημόσιο ξεκίνησε.
Απεργία θα ξαναδούμε στις 13 Μάρτη, δέκα μέρες πριν το επίσημο διαβατήριο στην ανεργία των διαθέσιμων. Για να «εμπεδωθεί» για τα καλά το ότι «δε γίνεται τίποτα» (24ωρη, ενώ είχε αρχικά ανακοινωθεί 48ωρη, και μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ και τη στήριξη ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, γιατί ως γνωστόν οι εργαζόμενοι "δεν τραβάνε"). Ηττοπάθεια, μοιρολατρία ή συμβολή στην επιβολή της πολιτικής τρόικας, κεφαλαίου και κυβέρνησης; Διαλέξτε και παίρνετε.
ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ κάνουν τη βρώμικη δουλειά για τη συγκυβέρνησή τους.
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και ΠΑΜΕ, «αγωνιστικά» και εκλογικά βεβαίως-βεβαίως, ξεγλιστρούν από το πρόβλημα, δια της αναχωρήσεως και της προσμονής. Η ελπίδα, ως γνωστόν, πεθαίνει τελευταία. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής ακούστηκε και το αμίμητο (για γέλια ή για κλάματα;), διαλυτικό και υπονομευτικό για τους αγώνες – μέρα απεργίας των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού (18/2) - ότι «απαγορεύονται» υπηρεσιακές μεταβολές, συνεπώς και απολύσεις, σε προεκλογική (2 μήνες πριν) περίοδο!
Να τους ξεπεράσουμε. Διαθέσιμοι και εργαζόμενοι, να δώσουμε από κοινού την μάχη με απεργιακές μορφές κλιμακούμενης έντασης και διάρκειας. Το «κεντρικό» συντονιστικό που υπάρχει στην Αθήνα μπορεί να παίξει τον ρόλο της συσπείρωσης ενός δυναμικού που θέλει και μπορεί να παλέψει για τη ζωή του. Μπορεί να αποτελέσει τον πυροκροτητή για το ξέσπασμα του κόσμου της δουλειάς. Προέκυψε μέσα από μαζική διαδικασία. Η επιστροφή στην κοίτη του είναι όρος για τη συνέχειά του. Μια μεγάλη συνέλευση διαθεσίμων, εργαζομένων, συνδικάτων, οργανώσεων, κομμάτων μπορεί να συμβάλει τόσο στο να «εκτεθούν» δημόσια όλοι, όσο και στο να συγκλίνουν σε κοινούς αγώνες όσοι πραγματικά θεωρούν ότι όχι μόνο δεν είναι χαμένη η μάχη αλλά μπορεί να έχει και θετική έκβαση. Οι δυνάμεις της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ και των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ήδη κατέθεσαν στην τελευταία συνάντηση του συντονιστικού τη συγκεκριμένη πρόταση.
Ας ελπίσουμε να στηριχθεί αυτή επί της ουσίας. Οι καιροί δεν περιμένουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.