Λαγοί οι νεοναζί

Κάποια στιγμή θα συνέβαινε κι αυτό. Να την κάνουν σαν λαγοί ορισμένοι της νεοναζιστικής συμμορίας. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον κατασταλτικό μηχανισμό του αστικού κράτους, φάνηκε πως ούτε σαν συμμορία δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν. Το σύνθημα έδωσε ο φίρερ με την απολογία του, στην οποία αποκήρυξε τα τάγματα εφόδου και τη δράση τους, κηρύσσοντας εαυτόν αθώο. Ακολούθησε ο υπαρχηγός Παππάς, που δήλωσε ότι αυτός ήταν ένας απλός οπαδός στα Γιάννινα, χωρίς καμιά δράση. Φυσικά, όλο αυτό το διάστημα οργιάζει το παρασκήνιο, με τη συμμετοχή και πολιτικών παραγόντων και των μυστικών υπηρεσιών, με τις οποίες οι νεοναζί είχαν για πολλά χρόνια αγαστή συνεργασία.
Η αστική εξουσία καθαρίζει τους λογαριασμούς της όχι με το φασισμό, αλλά με τη συγκεκριμένη νεοναζιστική συμμορία. Οχι γιατί είναι ναζιστική, αλλά γιατί υπερέβη τα εσκαμμένα. Γιατί δημιούργησε προβλήματα στο σύστημα, ενώ εκμεταλλευόμενη την κρίση κόβει ψήφους από τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Μήπως πρέπει να ενδιαφερθούμε για το πόσο νομότυπο ή όχι είναι το ξεκαθάρισμα αυτών των λογαριασμών, αγνοώντας το μείζον πολιτικό ζήτημα, που είναι η ύπαρξη και η δράση των νεοναζί; Μήπως δεν ξέρουμε πολύ καλά ότι όλα αυτά τα αποβράσματα οργάνωσαν και κατηύθυναν τα τάγματα εφόδου σε επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αριστερών και αναρχικών;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.