Έρχεται το τέλος του κόσμου στην Κύπρο….

…δεν θα έχουμε λεφτά για μισθούς-συντάξεις, πάμε για στάση πληρωμών, η τρόικα δεν θα μας δώσει την επόμενη δόση, οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα χωράφια (ήθελαν τα σπίτια αλλά προηγούνται οι τράπεζες), οι εφτά πληγές του Φαραώ επανέρχονται μόνο για μας, θα μας καταλάβουν εξωγήινοι…κι όλα αυτά γιατί δεν πέρασε το νομοσχέδιο για τις Ιδιωτικοποιήσεις από την Κυπριακή Βουλή.
Μέχρι την προηγούμενη μέρα, τα πράγματα πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο, όλοι οι ξένοι εταίροι συνέχαιραν την ιθαγενή εταίρα κτλ. Μάλιστα πολλοί έσπευσαν να θυμίσουν το “λάθος” της απόρριψης του πρώτου κουρέματος που έφερε λένε χειρότερο κούρεμα, λες και δεν ήταν η Κυπριακή Βουλή αυτή που το επικύρωσε. Αλήθεια, πως μπορεί να υπάρξει καλύτερη ή χειρότερη ιδιωτικοποίηση;
Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν πέρασαν, προς το παρόν, αφενώς λόγω της μαχητικής αντίδρασης, κυρίως των εργαζομένων της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, κι αφετέρου λόγω της κόντρας που ξεκίνησε μεταξύ των δυο πρώην συγκυβερνώντων κομμάτων ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ επ’ αφορμή το Κυπριακό, κόντρα που μεταφέρθηκε και στο εσωτερικό του ΔΗΚΟ το οποίο στο νομοσχέδιο εμφανίστηκε με δυο γραμμές, μια υπερψήφισης και μια αποχής. Τελικό αποτέλεσμα 25 υπέρ, 25 κατά και 5 αποχές, σημειώσατε Χ στο ημίχρονο. Και παρότι διόλου απίθανο να πουλήσουν το παιχνίδι κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, οι 5 του ΔΗΚΟ (ή και κάποιοι άλλοι), αυτό που κρατάμε είναι η μαχητική στάση των εργαζομένων που μόνο η συνέχιση του αγώνα τους και μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερη ένταση μπορεί να τους σταματήσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.