Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής Κανένας - καμία εκπαιδευτικός – σχολικός φύλακας – καθαρίστρια απολυμένος-η

ΟΛΟΙ στον ΑΓΩΝΑ! ΟΛΟΙ στην τριήμερη ΑΠΕΡΓΙΑ και στις ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Σε λίγες μέρες τελειώνει η περίοδος διαθεσιμότητας για τους 2000 συναδέλφους μας - αλλά και τους σχολικούς φύλακες και σε λίγες βδομάδες και της καθαρίστριες. Οσοι δεν απορροφηθούν σε άλλες θέσεις, θα απολυθούν. Κυβέρνηση και Τρόικα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την εκπλήρωση του πολυπόθητου στόχου του συστήματος, αυτόν της πλήρους κατάργησης της μόνιμης και σταθερής εργασίας˙ που με απλά λόγια σημαίνει ζωή με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια, ζωή με όνειρα.
Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί τροπολογία που αναστέλλει προσωρινά τις απολύσεις συναδέλφων και τις μεταθέτει για μικρό χρονικό διάστημα κατατεμαχίζοντάς της. Η τροπολογία αυτή (στο βαθμό που τελικά ψηφιστεί) παρουσιάζεται για να αποφύγει η κυβέρνηση την κλιμάκωση των κινηματικών αντιδράσεων αυτή τη βδομάδα, για να θολώσει τα νερά και να κομματιάσει τις αντιδράσεις και των ίδιων των διαθέσιμων ταΐζοντάς τους με την ελπίδα ότι θα περιλαμβάνονται στους (κάθε φορά) επόμενους πίνακες. Οι απολυμένοι δε θα καταλάβουν πότε ακριβώς απολύθηκαν. Αυτοί είναι οι χειρισμοί μιας κυβέρνησης που είναι ικανή την ώρα που θάβει τους εργαζόμενους δύο μέτρα κάτω από το χώμα, να τους διαβεβαιώνει ταυτόχρονα, πατρικά, ότι τους… έχει τακτοποιήσει. Πώς αλλιώς, να εξηγήσει κανένας ότι ένα κράτος που μέσα σε ένα απόγευμα μπόρεσε να μοιράσει 80.000 φύλλα επιστράτευσης, αδυνατεί εδώ και οκτώ μήνες να βρει τις 1850 θέσεις που τόσο… κοπιωδώς ψάχνει;

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
  • Αν τα πρωινά της Τετάρτης, της Πέμπτης και της Παρασκευής είσαι σε δίλημμα για το αν θα απεργήσεις ή θα πας στη δουλειά, σκέψου:
  • Ότι η επιλογή σου θα είναι ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, στην τρόικα, στο σύστημα. Ότι ενδεχόμενα μικρά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία αλλά και στα συλλαλητήρια θα αποτελούν μήνυμα ήττας και παραίτησης και άρα μήνυμα – πράσινο φως για αυτές και τις επόμενες απολύσεις.
  • Ότι τα πραγματικά χαμένα μεροκάματα είναι η κατά 50% περίπου μείωση των μισθών μας (παρέα με όλα τα χαράτσια και τη φορομπηξία), μείωση που πέρασε επειδή, ακριβώς, ο αγώνας δε δόθηκε.
  • Ότι τη Δευτέρα (ή κάποια Δευτέρα του επόμενου μήνα) κάποιοι χιλιάδες συνάδελφοί μας και σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες δε θα έχουν ούτε καν την πολυτέλεια να μιλάνε για χαμένα μεροκάματα γιατί δε θα έχουν καθόλου μεροκάματο. Γιατί ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ.
  • Ότι αν περάσουν αυτές οι απολύσεις, αυτό θα έχει τις σοβαρές του συνέπειες τόσο στην καθημερινότητα στα σχολεία την επόμενη περίοδο όσο και στον επόμενο γύρο απολύσεων.
  • Ότι είναι εντελώς παράλογη η ιδέα ότι 75.000 εκπαιδευτικοί ή 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι είναι ανίκανοι να τσακίσουν την πολιτική των απολύσεων.
  • Ότι η κυβέρνηση που το παίζει ψύχραιμη και υπεράνω με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, ετοιμάζει θεσμικό πλαίσιο ουσιαστικής κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας και ότι σε κάθε διαδήλωση κατεβάζει χιλιάδες και ποικίλες δυνάμεις καταστολής για να αντιμετωπίσει αυτό που –τάχα- δε φοβάται: τον εχθρό λαό.
  • Ότι η μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις διαδηλώσεις είναι πραγματικό χαστούκι στη συνδικαλιστική ηγεσία, που δεν έκανε τίποτα όλο αυτό το διάστημα για να οργανώσει ένα μεγάλο αγώνα. Και ότι τους λογαριασμούς με τη συνδικαλιστική ηγεσία έχουμε το χρόνο να τους λύσουμε. Τώρα προέχουν οι λογαριασμοί με την κυβέρνηση που ετοιμάζει τις απολύσεις.
  • Ότι, τέλος, είτε σε έναν απλό σύλλογο για την αυτοαξιολόγηση, είτε σε μια απεργία, είτε σε μια διαδήλωση, είτε σε ένα απλό ΟΧΙ σε μια διοικητική αυθαιρεσία, θα έρχεσαι αντιμέτωπος με την τρομοκρατία της «απείθιας», με το «χαμένο μεροκάματο», με τα χημικά και το ξύλο των ΜΑΤ. Είμαστε σε μια εποχή που κάθε κίνηση αξιοπρέπειας και αντίστασης θα έχει το κόστος της. Το συνολικό δίλημμα είναι ένα και θα εμφανίζεται πια με τρομακτική ένταση και καθημερινή συχνότητα: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ή ΥΠΟΤΑΓΗ.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Κλείσε τα αυτιά σου στις σειρήνες της ήττας. Γιατί οι σειρήνες της ήττας είναι οι σειρήνες της υποταγής. Και οι σειρήνες της υποταγής είναι οι σειρήνες της βαρβαρότητας. Μην καταδεχτείς να επιλέξεις κάποια μόνο από τις τρεις μέρες της απεργίας.
Γίνε στο σχολείο σου φωνή της απεργίας και του αγώνα. Με ψηλά το κεφάλι, με πίστη στο δίκιο μας, στην ενότητα που πρέπει να κατακτήσουμε κάτω από τις σημαίες του αγώνα και της αντίστασης:

ΟΛΟΙ στον ΑΓΩΝΑ! ΟΛΟΙ στην τριήμερη ΑΠΕΡΓΙΑ και στις ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη δουλειά – από το δικαίωμα στη ζωή!

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής
(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ &
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.