Η διαπλοκή στα χρόνια της πράσινης διακυβέρνησης Μέρος 2

Παντοδύναμος –αλλά «άτυπος», χωρίς καμιά επίσημη ιδιότητα– σύμβουλος της υπουργού Περιβάλλοντος για θέματα δασών ανέλαβε ο Ν. Χλύκας, ιδιοκτήτης μεγάλης μελετητικής ανώνυμης εταιρίας, που παίρνει δουλειές από το δημόσιο και έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους, ντόπιους και ξένους.



Ειδικός Γραμματέας στο υπουργείο Οικονομίας, με αρμοδιότητα τις ΣΔΙΤ, διορίστηκε ο Ν. Μαντζούφας, μεγαλοστέλεχος της εταιρίας συμβούλων «Grant Thornton», που πήρε το μεγαλύτερο αριθμό έργων με ΣΔΙΤ. Στον αστικό Τύπο γράφτηκε ότι ο Μαντζούφας υπήρξε άτυπος σύμβουλος του Αλογοσκούφη, όταν ο τελευταίος έφτιαχνε το νομικό πλαίσιο για τις ΣΔΙΤ, ενώ ο ίδιος το επιβεβαιώνει έμμεσα στο βιογραφικό του (αυτό που δίνει η «Ernst and Young» και όχι το ολιγόλογο που έδωσε η κυβέρνηση), γράφοντας ότι «έχει συμμετάσχει ενεργά στην διαμόρφωση του πλαισίου των έργων ΣΔΙΤ στην Ελλάδα». Η Κατσέλη επίσης διέρρευσε ότι η ίδια δεν ήθελε τον Μαντζούφα, διότι άνθρωποι που έχουν εργαστεί σε εταιρίες συμβούλων κουβαλούν μαζί τους τις «επαφές» που έχουν αποκτήσει όταν εργάζονταν στον ιδιωτικό τομέα, όμως της επιβλήθηκε από το μέγαρο Μαξίμου.



- Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας στο ίδιο υπουργείο τοποθετήθηκε ο Αλ. Φούρλας, επίσης μεγαλοστέλεχος εταιρίας συμβούλων, της «Ernst and Young», και πρώην στέλεχος τραπεζικών, χρηματιστηριακών και άλλων επιχειρήσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.