Τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τη σύσκεψη των αρχηγών


«Μην αποπροσανατολιστείτε από αυτά που από χτες λένε ότι την Τρίτη στη 1:30, θα γίνει υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για να συζητήσουμε, λέει, για τη διαφάνεια και τη διαφθορά. Μην σκεφτείτε ότι κάτι καλό πρόκειται να προκύψει. Πρόκειται για θέατρο. Βεβαίως εμείς θα πάρουμε μέρος σε αυτή τη σύσκεψη, γιατί αν δεν παίρναμε μέρος θα γινόταν ένας τεράστιος αποπροσανατολισμός: Το ΚΚΕ δεν μετέχει, δεν έχει προτάσεις, δεν θέλει να συμβάλει. Εμείς θα πάρουμε μέρος αποκαλύπτοντας όμως το θέατρο και για αυτό το θέατρο δεν αναφερόμαστε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το θέατρο είναι το εξής: Ζητήθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να γίνει αυτή η σύσκεψη και λέει «θα συζητήσουμε για τη διαφθορά ως αιτία της οικονομικής κρίσης». Διαφθορά υπάρχει, είναι υπαρκτό πρόβλημα, αλλά η διαφθορά των πολιτικών και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα είναι μέρος του προβλήματος που προκαλεί την οικονομική κρίση. Η οικονομική κρίση, η οποία είναι παγκόσμια, είναι κρίση καπιταλιστική. Είναι αποτέλεσμα και της νόμιμης πολιτικής και της πολιτικής «κάτω από το τραπέζι» και αν θέλετε η πολιτική «κάτω από το τραπέζι» είναι ένα μέρος της νόμιμης, της νομιμοποιημένης κλοπής του μόχθου των εργαζομένων.

Το σύστημα είναι διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι. Είναι ανήθικο και διεφθαρμένο γιατί είναι εκμεταλλευτικό και γιατί έχει νομιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της κλοπής. Βέβαια όταν νομιμοποιείς την κλοπή, θα υπάρχει και η διαφθορά των προσώπων. Εμείς δεν δεχόμαστε ότι η αιτία της οικονομικής κρίσης είναι η διαφθορά, μέρος ναι. Ακόμα και αν καταργηθεί η διαφθορά στο πεδίο κομμάτων και πολιτικών προσώπων, ο λαός δεν πρόκειται να ζει σε ευημερία.

Εμείς θα πάμε, δεν θα τους δώσουμε την χαρά να μην είμαστε και μετά να μπερδεύουν τον κόσμο «γιατί δεν ήρθε το ΚΚΕ». Αλλά, δεν πρόκειται να υπογράψουμε τίποτα, δεν πρόκειται να πέσουμε σε καμία παγίδα. Κι αν θέλετε θα σας το πω καθαρά: Να ζητήσετε να δημοσιευτούν τα πρακτικά της συνάντησης. Για να ξέρετε τι είπε ο καθένας, να μην σας κοροϊδεύουν. Εμείς δεν κοροϊδεύουμε, αλλά έχετε το δικαίωμα να πείτε «που ξέρουμε»; Τα πρακτικά της συνάντησης να δημοσιοποιηθούν, αυτή είναι η διαφάνεια. Να τα βάλουνε στο διαδίκτυο και να τα δώσουν δωρεάν ένθετα στις εφημερίδες».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.