Οι ευρωπαίοι καλικάντζαροι της νέας τάξης πραγμάτων

Αν κάποιος άνοιγε τα Κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων σίγουρα θα «έκλεινε» η καρδιά του με τα όσα περιγράφονταν για την οικονομία της χώρας μας και τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων και Αμερικανών καλικαντζάρων της «Νέας Τάξης πραγμάτων».

Παπακωνσταντίνου: «…Τον Ιούνιο δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις…»

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της χώρας μας δείχνουν να κορυφώνονται λίγο πριν την ημερομηνία που θα κληθεί η ελληνική κυβέρνηση να πει κάμποσα «ναι» για ζητήματα στα οποία μέχρι τώρα ανθίσταται (Σκόπια – Τουρκία, Ε.Ε., ΝΑΤΟ, Αιγαίο, Κύπρος κλπ).

Αν η Ελλάδα πέσει ακόμα δύο θέσεις πιο κάτω από την... τελευταία κατάταξη της standard and poor’s, τότε τα ομόλογα που θα εκδώσουμε δεν θα γίνονται δεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB) με άμεσο αποτέλεσμα να μην μπορούν να κατατεθούν ως εγγύηση προκειμένου να αντληθεί ρευστό μέσω δανεισμού από ελληνικές τράπεζες.


Η πραγματική αντιπαροχή που περιμένουν για να μας δώσουν το συγχωροχάρτι είναι η υποχώρησή μας σε ζωτικής σημασίας θέματα που έχουν να κάνουν με τις γεωπολιτικές αλλαγές στην νότιο Βαλκανική χερσόνησο και το Αιγαίο.


Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και ότι πετώντας κομμάτια από τις σάρκες μας δεν πρόκειται να τους χορτάσουμε.

Κατά την ταπεινή μας γνώμη δεν πρόκειται να ανακοπεί η ορμή των τραπεζικών στρατευμάτων της νέας τάξης καλικαντζάρων ακόμα και αν τους παρουσιάσουμε το ιδανικότερο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης.

Ο κ. Παπανδρέου θα προσφέρει τα μέγιστα στην πατρίδα μας αν συσπειρώσει τον ελληνικό λαό όχι γύρω από την εφορία, αλλά ενημερώνοντάς τον για τους πραγματικούς κινδύνους και καλώντας τον σε εθνική αγωνιστική εγρήγορση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.