ENΩ TO XPHMA PEEI ΠPOΣ TOYΣ ΦAPMAKEYTIKOYΣ KOΛOΣΣOYΣ

O ιός της νέας γρίπης H1N1 προκαλεί νόσο του αναπνευστικού, παρόμοια με την κοινή εποχιακή γρίπη, χαρακτηρίζεται από το σύνολο των επιστημόνων λιγότερο επικίνδυνος από το στέλεχος της εποχιακής γρίπης, είναι πιο ήπια νόσος με γρήγορη ανάρρωση και με θνητότητα μικρότερη από 1%, σύμφωνα μάλιστα με ερευνητές του Xάρβαρντ τα θανατηφόρα κρούσματα από το νέο ιό αναμένεται να φτάσουν μέχρι το 0,045% σε παγκόσμιο επίπεδο, σε σύγκριση με την εποχιακή που προκαλεί από 250.000 μέχρι 500.000 θανατηφόρα κρούσματα παγκοσμίως.

Tο ότι πολύς κόσμος στέκεται σκεπτικά και κριτικά απέναντι στο θέμα του νέου εμβολίου σχετίζεται με την πολιτική των φαρμακευτικών που το έριξαν στην αγορά και την απόλυτα εύλογη καχυποψία, εφόσον η πλειοψηφία θεωρεί ότι τα κέρδη που αποκομίζουν είναι σημαντικότερα από τις όποιες παρενέργειες, και έτσι είναι. Παράλληλα, το γεγονός ότι σε πρώτη φάση για τον εμβολιασμό χρειαζόταν προσωπική υπεύθυνη δήλωση σαν να πρόκειται για πειραματική διαδικασία ενέτεινε την ανησυχία, που ενίσχυσαν οι τοποθετήσεις ειδικών -συμπεριλαμβανόμενου και του EOΦ- ότι οι δοκιμές που έχουν γίνει για την κυκλοφορία του δεν επαρκούν. Άλλωστε για αυτό το λόγο ακυρώθηκαν οι παρτίδες εμβολίου από την Sanofi-Pasteur


Στη χώρα μας, οι διαδοχικές κυβερνήσεις του ΠAΣOK και N.Δ, αφαίμαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία και συρρίκνωσαν τα κονδύλια για την υγεία και την πρόνοια, κατακλέβοντας από τους εργαζόμενους. Xρόνια τώρα εμπαίζουν τις λαϊκές μάζες ενώ μέσω κακόφημων μεταρρυθμίσεων ξεκληρίζουν και αποδιαρθρώνουν όλες τις αναγκαίες δομές, ξεπουλούν στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο τη δημόσια υγεία. Όταν πρόκειται για εξοπλισμούς από τους ατλαντικούς και υπερατλαντικούς προστάτες τα δις πέφτουν βροχή και το λαϊκό εισόδημα λεηλατείται. Όταν πρόκειται για τα βασικά λαϊκά δικαιώματα και την προστασία της δημόσιας υγείας, η αναλγησία και ο εμπαιγμός περισσεύουν. Tο μόνο που μένει είναι ο αποπροσανατολισμός και ο πανικός που σπέρνουν ενορχηστρωμένα κυβέρνηση και MME, οι καλές πελατειακές σχέσεις με τις φαρμακοβιομηχανίες, ένα κράτος σε ρόλο πλασιέ και μεσάζοντα που προωθεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Σχόλια

Ο χρήστης οι ΑΛΛΟΙ είπε…
ρε ουστ παλιο φασιστα προβοκατορα που θα πεις κακη κουβεντα για τον καπιταλισμο , ουστ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάλι;;;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.