Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χαλκίδας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


To Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χαλκίδας δηλώνει τη συμπαράστασή του στους απολυμένους και εργαζόμενους στη μονάδα Βασιλικού της βιομηχανίας ξύλου ΣΕΛΜΑΝ.

Οι εργαζόμενοι του ΣΕΛΜΑΝ επιστρέφοντας στη δουλειά τους αμέσως μετά τις γιορτές έμαθαν την απόφαση της εταιρείας για την οριστική διακοπή των εργασιών της στις 8/2 στο εργοστάσιο του Βασιλικού Χαλκίδας και την απόλυση των εναπομεινάντων 174 εργαζομένων.

Μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες της Εύβοιας, με ιδιόκτητες λιμενικές εγκαταστάσεις, που λειτουργεί από τη δεκαετία του ’60, οδηγήθηκε στο μαρασμό και τελικά στο λουκέτο με πρόσχημα την κρίση και το «υψηλό» εργατικό κόστος. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις εταιρειών, έτσι και σε αυτή, η διοίκηση επιμένει να φορτώνει την μείωση των κερδών στις πλάτες του προσωπικού.

Το Ε.ΠΑ.Μ. Χαλκίδας στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους της ΣΕΛΜΑΝ. Όλοι μαζί θα δώσουμε αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία. Καλούμε τους εργαζόμενους όλης της Εύβοιας , τους απολυμένους και τους άνεργους, σε κοινό μέτωπο δράσης και αλληλεγγύης κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές που έχουν μετατρέψει την Εύβοια σε νησί ανέργων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.