ΜΙΚΡΑ ΑΘΩΑ ΨΕΜΜΑΤΑ


LES PETITS MOUCHOIRS

Κωμωδία-δράμα | Γαλλία 2010 | Έγχρ. | Διάρκεια: 2:30 h

Σκηνοθεσία-σενάριο: Γκιγιώμ Κανέ |
Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ,Φρανσουά Κλυζέ,Μπενουά Μαζιμέλ, Ζιλ Λελούς, Ζαν Ντυζαρντέν, Λωράν Λαφίτ, Βαλερί Μπονετόν, Πασκάλ Αρμπιγιόν


Η βραβευμένη με Όσκαρ Μαριόν Κοτιγιάρ (φιλμ: La Vie en Rose) ηγείται ενός πλούσιου cast διάσημων Γάλλων ηθοποιών, στη νέα σκηνοθετική δουλειά του Γκιγιόμ Κανέ (φιλμ: Tell No One).

Κάθε χρόνο, ο Μαξ, ένας επιτυχημένος ιδιοκτήτης εστιατορίου, και η σύζυγός του προσκαλούν μια χαρούμενη παρέα φίλων στο όμορφο εξοχικό τους σπίτι δίπλα στη θάλασσα, για να γιορτάσουν τα γενέθλια του φίλου τους Αντουάν και να ξεκινήσουν έτσι τις διακοπές τους. Όμως φέτος, προτού εγκαταλείψουν το Παρίσι, ο φίλος τους Λούντο τραυματίζεται σε ένα ατύχημα, γεγονός που οδηγεί σε μια αλυσίδα αντιδράσεων και ανάμεικτων συναισθημάτων. Οι διακοπές αυτές ωθούν τον καθένα από την παρέα να ανακαλύψει τι τον ενοχλεί και τι τον αναστατώνει. Είναι καιρός πλέον να "πέσουν οι μάσκες" και να ειπωθούν αλήθειες.

Υπάρχουν ταινίες που όταν έχουν να διηγηθούν παράλληλες ιστορίες εντάσσοντάς τις σε ένα ενιαίο σύνολο και να αναπτύξουν αρκετούς χαρακτήρες, κάπου το "χάνουν", οι χαρακτήρες τους φαίνονται χάρτινοι και δεν κατορθώνουν να πουν τίποτα εντέλει. Η ταινία του Guillaume Canet, του σούπερ σταρ και ιδιαίτερα ταλαντούχου ηθοποιού του νέου γαλλικού σινεμά, δεν είναι μία από αυτές! Θυμίζοντας τη Μεγάλη Ανατριχίλα, τη θρυλική ταινία της δεκαετίας του 80, το Les petits mouchoirs είναι μια ταινία που αποτυπώνει εξαιρετικά την ψυχή της γαλλικής (καλύτερα Παριζιάνικης) μεσοστικής κοινωνίας και διηγείται τις επιμέρους ιστορίες μιας παρέας οκτώ φίλων προσεγγίζοντάς τις, όμως, υπό το πρίσμα της δικής τους κοινής ιστορίας.

Η υποκρισία, οι νευρώσεις, το αδιάκοπο κυνήγι της ύλης, η αδυναμία να αφεθεί κάποιος σε αυτό που αληθινά ποθεί η ψυχή του, η έλλειψη ειλικρινούς επικοινωνίας, η ροπή προς τον ατομικισμό, τα ανομολόγητα πάθη σχολιάζονται υπέροχα από τον Canet ο οποίος μοιάζει να περιγράφει τόσο καλά, αυθεντικά και ανεπιτήδευτα πρόσωπα και καταστάσεις, που είσαι σίγουρος ότι μιλά για τους φίλους του και τη ζωή του! 

Ραντεβού στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στη Χαλκίδα, στις 9.30 μ.μ. ακριβώς!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.