"Επαναστατώντας" δια εκπροσώπων

Να τα πούμε σαν φίλοι; Εντάξει, κουράστηκα. Αηδίασα. Αναγουλιάζω πλέον με όλα αυτά περί λίστας, καλπών, Μαρκογιαννάκηδων και usb. Αλλά κυρίως βαρέθηκα ν’ ακούω την Αριστερά να μιλά για συνταγματικές εκτροπές, Χούντες, πραξικοπήματα, και μεθοδεύσεις για την κατάλυση του κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος. Εντάξει, συμφωνούμε, έτσι ακριβώς έχει η κατάσταση. Η ερώτηση είναι απλή:

Γιατί μένουν τα κόμματα της Αριστεράς στη Βουλή; Γιατί δε φεύγουν;

Δε λέω να αποχωρήσουν από κάποια συνεδρίαση. Εννοώ να φύγουν από τη Βουλή εντελώς. Δηλαδή τι κάθονται και κάνουν μέσα σε αυτό το χουντικό περιβάλλον που οι ίδιοι καταγγέλλουν; Η απάντηση «δίνουμε μάχες» είναι για γέλια. Ποιες μάχες; Του πρώτου Μνημονίου; Του δεύτερου; Του τρίτου; Των διαδικασιών του κατεπείγοντος; Των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου; Όλες χαμένες. Τι κέρδισε η Αριστερά με αυτές τις μάχες;

Καλεί η Αριστερά τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ και να βγει στο δρόμο. Μα οι μάχες που δίνουν στη Βουλή τα κόμματα της Αριστεράς είναι τηλεοπτικές.

Τις προβάλει το κανάλι της Βουλής. Πως θα τις δει αυτές τις ηρωικές αιματοβαμμένες μάχες ο κόσμος αν δεν αράξει στον καναπέ να δει τηλεόραση; Τι να κάνει; Να βγει με τις τηλεοράσεις στο δρόμο; Παλαβώσαμε τελείως; 


Ας βγει η Αριστερά στους δρόμους, αν θέλει να είναι μια Αριστερά μαζί με τον λαό. Εκτός κι αν δεν εμπιστεύεται τον λαό. Εκτός κι αν τρέμει στην ιδέα ότι δε μπορεί, ότι δεν είναι ικανή να εμπνεύσει τον λαό και να τον βγάλει στους δρόμους. Τότε εντάξει, άλλο αυτό. Πάω πάσο. Δεν είναι καλή περίοδος για να χάνεις βουλευτικά προνόμια και κρατικές επιχορηγήσεις τζάμπα κι άδικα.

Υπάρχει ένα «όμως». Όμως, αν κάποιοι άλλοι βγουν στους δρόμους, δράσουν δυναμικά, στριμώξουν παχυλούς κώλους, βρουν συμπαράσταση από τον κόσμο και τον πάρουν στο πλευρό τους, τότε ούτε κιχ για προβοκάτσιες. Τότε, στο αντικείμενο της ανατροπής θα συμπεριλαμβάνεται και η σημερινή Αριστερά. Υπάρχει αυτή η περίπτωση. Δεν έχουν όλοι την υπομονή να περιμένουν πότε θα δοθεί η εντολή άνωθεν για να γίνουν εκλογές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.