Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου: συμμετέχουμε μαζικά στη γενική πανελλαδική απεργία

Κόντρα στα νέα αντεργατικά μέτρα και τον ληστρικό Προϋπολογισμό!
Ο Προϋπολογισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αναμένεται να ψηφιστεί στις 22 Δεκεμβρίου, αποτελεί χτύπημα στο ήδη τσακισμένο λαϊκό εισόδημα, με στόχο να ανταποκριθεί η χώρα στις απαιτήσεις των δανειστών για τη δημιουργία ενός ακόμα αιματοβαμμένου πλεονάσματος. Από τη μία πετάνε τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος και από την άλλη προετοιμάζουν τη νέα οικονομική λεηλασία των εργαζομένων, του λαού και του τόπου.
Ο Προϋπολογισμός φέρνει τον ελληνικό λαό αντιμέτωπο με:
• Νέους φόρους 951 εκατομμυρίων ευρώ.
• Τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία κατά 700 εκατομμύρια ευρώ.
• Με τις αποκρατικοποιήσεις ύψους 2,736 δις ευρώ.
Το πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,82% του ΑΕΠ στο οποίο στοχεύουν δανειστές, κυβέρνηση και ντόπιο κεφάλαιο θα υλοποιηθεί πάνω στην οικονομική αφαίμαξη μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων και στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και κρατικού πλούτου.
Ενώ έχουν δεσμεύσει τη χώρα με μέτρα μέχρι και για το 2060 μιλάνε προκλητικά για την «έξοδο από τα μνημόνια και τον τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό», την ίδια ώρα μάλιστα που ετοιμάζονται να νομοθετήσουν προαπαιτούμενα μέτρα ενόψει της 3ης αξιολόγησης.
Μέτρα που αφορούν τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την αύξηση του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών, την κατάργηση του ΕΚΑΣ καθώς και κοινωνικών και αναπηρικών επιδομάτων, τη διεύρυνση της ελαστικής εργασίας, την προώθηση των ομαδικών απολύ­σεω­ν, τις ιδιωτικοποιήσεις της ενέργειας και του νερού.
Την ίδια ώρα έχουν μπει ήδη σε εφαρμογή οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί παραδίδοντας στα «αρπακτικά» τη λαϊκή κατοικία την οποία υποτίθεται ότι θα προστάτευαν.
Ενώ προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτελεί και η ανατροπή του συνδικαλιστικού νόμου στοχεύοντας πρώτα και κύρια στο απεργιακό δικαίωμα, με τον ΣΕΒ όμως να κάνει λόγο ακόμα και για κατάργηση των συνδικάτων όπως τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Στόχος τους να αφοπλίσουν τους εργαζόμενους και να τους στερήσουν τη δυνατότητα να διεκδικούν συλλογικά και να αντιστέκονται στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, τα μνημόνια, την εκμετάλλευση και την εργοδοτική ασυδοσία.
Να μην τους αφήσουμε!
Απέναντι σε αυτήν τη νέα επίθεση η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ αλλά και ΜΕΤΑ - μένει με τα χέρια σταυρωμένα βάζοντας ουσιαστικά πλάτη στην κυβερνητική πολιτική. Το κάλεσμα της ΓΣΕΕ για την απεργία με τίτλο «ο αγώνας συνεχίζεται» αποτελεί μία τεράστια κοροϊδία στα μούτρα των εργαζομένων, αφού οι συντάκτες της έχουν βάλει ταφόπλακα στην ανάπτυξη κάθε συλλογικής δράσης και αντίστασης. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ το μόνο που φρόντισε να κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν να συνομιλεί με τον ΣΕΒ αναζητώντας κοινές λύσεις και κοινό βηματισμό, ενώ από την άλλη φρόντισε να κρατήσει τους εργαζόμενους σε απόλυτη αδράνεια. Οι ίδιες δυνάμεις καλλιεργούν μέσα στους εργασιακούς χώρους τη λογική της ηττοπάθειας που θέλει τους εργαζόμενους ανήμπορους να αντισταθούν μπροστά στις απαιτήσεις και τις εντολές των δανειστών !
Η κήρυξη γενικής πανελλαδικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη αφενός γίνεται κάτω από την πίεση της ψήφισης του Προϋπολογισμού και ενός τμήματος των εργαζομένων που περιμένουν ή και απαιτούν κάποια αντίδραση από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, αφετέρου υπακούει στη λογική της εθιμοτυπικής απεργίας. Η τακτική της προκήρυξης απεργιών λίγες μέρες πριν από τη ψήφιση είτε ακόμα και την ίδια τη μέρα ψήφισης των μέτρων, χωρίς κλιμάκωση και χωρίς στόχο, είναι γνωστή και αποτελεί μία μεθοδευμένη προσπάθεια απαξίωσης της ίδιας της απεργίας. Δυστυχώς με αυτή την τακτική συντάσσονται και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, των οποίων οι προτάσεις πολλές φορές έχουν βγάλει από τη δύσκολη θέση την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ που απλά τις ψηφίζουν.
Αν οι δυνάμεις του υποταγμένου συνδικαλισμού, που σήμερα ηγεμονεύουν, θέ­λουν να κρατήσουν την απεργία σε ένα πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας, απαξιώνοντας έτσι τη δύναμή της, εμείς πρέπει να παλέψουμε για το αντίθετο!
Η μνημονιακή πολιτική όχι απλά δεν βρίσκεται στο τέλος, όπως δημαγωγεί η κυβέρνηση, αλλά εντείνεται. Τα ιμπεριαλιστικά δεσμά σφίγγουν ολοένα και περισσότερο, με τους ξένους δυνάστες να απαιτούν διαρκώς και ασταμάτητα τον οικονομικό στραγγαλισμό του λαού και της χώρας. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται δεν αφορά τίποτε άλλο από τη μετατροπή της χώρας σε έναν απέραντο «παράδεισο» για τα ξένα αρπακτικά των πολυεθνικών και το ντόπιο κεφάλαιο, που θέλουν να έχουν στη διάθεσή τους στρατιές αναλώσιμων εργαζομένων χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Για να το πετύχουν αυτό πρέπει να ξεμπερδέψουν μια και καλή με το συνδικαλιστικό κίνημα και τη μαζική οργανωμένη αντίσταση και πάλη των εργαζομένων, γιατί είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδιά τους. Η επίμονη απαίτηση δανειστών, εργοδοσίας και κυβέρνησης για κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος και της ίδιας της δυνατότητας των εργαζομένων να διεκδικούν και να αντιστέκονται οργανωμένα και συλλογικά, δεν μπορεί παρά να γεννά αισιοδοξία για την πραγματική δύναμη που κρύβει η οργάνωση και η συσπείρωση των εργαζομένων μέσα στα σωματεία, η συλλογική συνδικαλιστική δράση και ο μαζικός απεργιακός αγώνας!
Να παλέψουμε για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση.
Να υπερασπιστούμε το ίδιο το απεργιακό δικαίωμα και όλες τις συνδικαλιστικές κατακτήσεις και ελευθερίες, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αντίστασης σε κάθε προσπάθεια ανατροπής του συνδικαλιστικού νόμου.
Να παλέψουμε για Γενικές Συνελεύσεις σε όλους του εργασιακούς χώρους με στόχο την πραγματοποίηση νέων κινητοποιήσεων, για νέες γενικές πανελλαδικές απεργίες που θα κλιμακώνονται με στόχο τη τελική νίκη.
Πέμπτη 14 Δεκέμβρη βγαίνουμε όλοι σε απεργία!
Διαδηλώνουμε μαζικά, σε κοινό βηματισμό με όλους τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους της χώρας
• Για να μην περάσει ο ληστρικός προϋπολογισμός.
• Για να μην εφαρμοστεί καμία νέα μείωση μισθών και συντάξεων.
• Για την υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος και όλων των συνδικαλιστικών κατακτήσεων.
• Για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία!
• Ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του κρατικού πλούτου.
• Για την ανατροπή όλων των ληστρικών αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων.
• Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.