Δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων

Στο επίκεντρο της νέας αντιλαϊκής εφόδου προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα, το δικαίωμα στην απεργία, το ξεπούλημα της ΔΕΗ
Η γενική απεργία στις 14 Δεκέμβρη να μετατραπεί σε βήμα πανεργατικής κινητοποίησης και όχι πυροτέχνημα εκτόνωσης
Οι επικεφαλής του κουαρτέτου είναι και πάλι εδώ για να αξιολογήσουν την "πρόοδο" στα δεκάδες προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα, το δικαίωμα στην απεργία, ξεπούλημα της ΔΕΗ, επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων είναι στο επίκεντρο της νέας αντιλαϊκής εφόδου. Παράλληλα, ετοιμάζεται -εντατικά- η εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων μέτρων του τρίτου Μνημονίου, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που προβλέπονται για το 2018, με δραματικές επιπτώσεις στη ζωή πλατιών εργατολαϊκών στρωμάτων.
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μετά από επιτακτική απαίτηση των δανειστών, ξεκίνησαν με ΜΑΤ και βία κατά των διαδηλωτών. Η περίφημη προεκλογική διακήρυξη "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" καταλήγει στην παράδοση δεκάδων χιλιάδων λαϊκών κατοικιών οφειλετών και εγγυητών στεγαστικών, επαγγελματικών, καταναλωτικών δανείων σε ντόπια και ξένα "αρπακτικά". Μεθοδεύεται, μάλιστα, στα πλαίσια της επόμενης τέταρτης αξιολόγησης, η πλήρης κατάργηση της όποιας προστασίας στην πρώτη κατοικία της λαϊκής οικογένειας!
Κάτω από αυτό το πρίσμα, η γενική απεργία στις 14 Δεκέμβρη θα πρέπει να μετατραπεί σε βήμα παν­εργατικής και παλλαϊκής καταγγελίας της αντιλαϊκής πολιτικής και όχι πυροτέχνημα εκτόνωσης της λαϊκής οργής και αγανάκτησης που βέβαια υπάρχει. Ο λόγος και το βάρος πέφτει στις συνεπείς δυνάμεις του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να αποκτήσει η γενική απεργία τα πιο μαζικά και μαχητικά χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα να ανοίξει ξανά ο δρόμος για νέους παρα­τεταμένους αγώνες ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.