Παρασκευή, 22 Δεκ., 6μμ: Διαδηλώνουμε στην ισραηλινλη πρεσβεία

- Αλληλεγγύη στην εξέγερση του παλαιστινιακού λαού

- Η Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα της Παλαιστίνης


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού οργανώνεται σήμερα (Παρασκευή 22 Δεκέμβρη), στις 6 το απόγευμα, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα. Είναι καθήκον μας να συμμετάσχουμε. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σ' αυτόν τον ήρωα λαό που εδώ και εφτά δεκαετίες δεν υποστέλλει τα λάβαρα της εξέγερσης, παρά το βαρύ φόρο αίματος που πληρώνει από το σιωναζιστικό καθεστώς.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση:

Την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν επίσημα το σύνολο της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ενώ σκοπεύουν να μεταφέρουν εκεί την αμερικάνικη πρεσβεία από το Τελ Αβίβ. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές εγκαταλείπουν τη γλώσσα της «διπλωματίας» και των «ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων», ικανοποιώντας πλήρως τις ορέξεις του σιωνιστικού λόμπι, τους διακαείς πόθους των ισραηλινών κατακτητών. Ολες οι αποφάσεις του ΟΗΕ από το μακρινό 1948 γίνονται μέσα σε μια στιγμή κουρελόχαρτα μετά την προκλητική απόφαση των ΗΠΑ.

Σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να ξεχνάμε την συνενοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μια σειρά από κυβερνήσεις δυτικών χωρών, με την συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και τις προηγούμενες των ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αντί να θέσουν στη διεθνή απομόνωση το Ισραήλ για τα ειδεχθή εγκλήματα πολέμου και κατοχής στην Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, έσπευσαν να το υποστηρίξουν με διμερείς επαφές, υποδοχή του μακελάρη πρωθυπουργού Νετανιάχου, σύσφιξη οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών σχέσεων.

Οταν ο Τσίπρας είχε συναντήσει τον Τραμπ στις ΗΠΑ πριν μερικούς μήνες, είχε δηλώσει: «Μπορεί ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο Τραμπ την πολιτική να μοιάζει ορισμένες φορές διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό». Ο Τσίπρας ήξερε πολύ καλά τι έλεγε.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν η πρώτη κυβέρνηση, διαβολικά πρωτοπόρα, που υιοθέτησε πλήρως τη σιωνιστική κατοχική προπαγάνδα για το στάτους της Ιερουσαλήμ. Ο ίδιος ο δημαγωγός Τσίπρας, που πριν γίνει πρωθυπουργός κατέβαινε σε πορείες υπέρ της Παλαιστίνης για τα ψηφαλάκια, έφτασε στο σημείο να γράψει στο βιβλίο επισκεπτών του σιωνιστή προέδρου, ότι η Ιερουσαλήμ είναι ιστορική πρωτεύουσα του Ισραήλ! Ο ξεδοντιασμένος λαοπλάνος Τσίπρας αφού ψήφισε και με τα δυο χέρια τα μνημόνια που του σέρβιραν, δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάει ένα βήμα πιο μπροστά και από τους εμπνευστές των μνημονίων. Καμία κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει ως τότε να κάνει τέτοια ανιστόρητη δήλωση. Ο Τσίπρας τώρα δικαιώνεται, μετά την κίνηση Τραμπ!

Η προκλητική απόφαση των ΗΠΑ δεν έμεινε αναπάντητη από τους Παλαιστίνιους. Οι οργανώσεις της Αντίστασης, οπλισμένες με την οργή του παλαιστινιακού λαού, κάλεσαν σε αναμέτρηση με στους σιωνιστές και τους Αμερικάνους. Ογκώδεις διαδηλώσεις με συγκρουσιακό χαρακτήρα οργανώθηκαν σε Γάζα, Δυτική Οχθη, Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι σιωνιστές φοβούνται πιθανό χτύπημα από παλαιστίνιους μαχητές ακόμα και εκτός Δυτικής Οχθης και Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ο σιωνιστικός στρατός προετοιμάζεται για τα χειρότερα. Το ζήτημα της Ιερουσαλήμ ήταν που πυροδότησε τη δεύτερη Ιντιφάντα το 2001, μετά τη βεβήλωση του τεμένους Αλ Ακσα από τον Σαρόν. Η πρόκληση Τραμπ μπορεί να πυροδοτήσει μια νέα εξέγερση της παλαιστινιακής νεολαίας στη Δυτική Οχθη.

Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δείξουμε την ειλικρινή μας αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

• Αλληλεγγύη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση!
• Τερματισμός όλων των σχέσεων της χώρας μας με τους σιωνιστές μακελάρηδες!
• Η Παλαιστίνη θα είναι ξανά ελεύθερη «από το ποτάμι ως τη θάλασσα», με την ιστορική της πρωτεύουσα, την Ιερουσαλήμ!
• Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη και συνένοχη στο διαρκές έγκλημα της ισραηλινής κατοχής.

Ολοι και όλες στη συγκέντρωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, Παρασκευή 22 Δεκέμβρη στις 6μμ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.