Παραπλανητική προπαγάνδα και προστασία των καπιταλιστών

Πανηγυρικό Δελτίο Τύπου εξέδωσε την Παρασκευή  8 Μάρτη του το ΔΣ του ΕΦΕΤ για να μας ενημερώσει ότι συνεδρίασε παρόντος του υπουργού Αραχωβίτη  και επέβαλε πρόστιμο 35.000 ευρώ σε γαλακτοβιομηχανία για την παραγωγή, διακίνηση και διάθεση μη ασφαλών τροφίμων. Η ψεύτικη προπαγάνδα, όμως, έχει κοντά ποδάρια.

Καταρχάς, πρόκειται για υπόθεση του Μάρτη του 2018. Μετά από καταγγελία πολιτών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η εμπορία  «συσκευασμένου κατσικίσιου τυριού και τυριού φέτας σε λευκές πλαστικές σακούλες κενού αέρος, vacuum, με αλλοιώσεις των οργανοληπτικών  χαρακτηριστικών τους γλοιώδους υφής, δυσοσμίας  και ανάπτυξη μυκήτων», όπως ο ίδιος ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε με Δελτίο Τύπου στιε 21ηΜάρτη του 2018

Από το ίδιο Δελτίο πληροφορηθήκαμε ότι επρόκειτο για προϊόντα με το σήμα ΓΑΛΠΟ, που πωλούνται στα LIDL και παράγονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα από τη γαλακτοβιομηχανία  ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από τη γερμανική αλυσίδα την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων και κάλεσε όλους τους καταναλωτές που είχαν προμηθευτεί προϊόντα απ’ αυτές τις παρτίδες να μην τα καταναλώσουν.

Ενα χρόνο μετά, στο Δελτίο Τύπου της 8ης Μάρτη του 2019, το ΔΣ του ΕΦΕΤ καλύπτει την ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ με τη μη δημοσίευση του ονόματός της. Επιπλέον, δεν ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου και στην αλυσίδα LIDL, που αυτή -και όχι η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ- «διέθετε  μη ασφαλή τρόφιμα».

Και μη μας πουν το παραμύθι ότι δε δημοσιεύονται τα στοιχεία των εταιριών, λόγω προσωπικών δεδομένων. Οπως είδαμε, στις 21 Μάρτη του 2018 το ΔΣ του ΕΦΕΤ δημοσίευσε τα ονόματα και της LIDL και της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ. Μέχρι και τον Γενάρη του 2014 ο ΕΦΕΤ δημοσίευε τα ονόματα όλων των επιχειρήσεων στις οποίες έβαζε πρόστιμα για διάφορους λόγους. Αδιάψευστος μάρτυρας η ιστοσελίδα του, στην οποία υπάρχουν τα σχετικά Δελτία Τύπου (http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/kiroseis). Μετά σταμάτησαν να δημοσιεύουν ονόματα, για να μη θίγεται η φήμη των καπιταλιστών. Ας αφήσουν, λοιπόν, το παραμύθι περί προσωπικών δεδομένων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.