Κίνδυνοι για την λαϊκή περιουσία – Ψηφίζεται σήμερα η ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια»


Με τυμπανοκρουσίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωρεί στην υλοποίηση της συμφωνίας με τους τραπεζίτες και θα ψηφίσει σήμερα στο κοινοβούλιο την ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια».
  Το νομικό πλαίσιο που αφορά την αντικατάσταση του νόμου Κατσέλη και την προστασία υποτίθεται της πρώτης κατοικίας.
   Mε την πολυδιαφημιζόμενη τάχα «σύγκρουση» και «ανυπακοή» με τους θεσμούς, η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει την έκθεση των δανειοληπτών στους κινδύνους απώλειας της περιουσίας τους και του δικαιώματος στην κατοικία.
  Πράγματι με τις λεόντειες ρυθμίσεις που επιβάλλει η συμφωνία, χιλιάδες δανειολήπτες δεν μπορούν να υπαχθούν, ενώ τα εισοδηματικά όρια πετάνε έξω ίσως τον μεγαλύτερο αριθμό όσων θα επιθυμούσαν να ενταχθούν στην ρύθμιση.
Είναι εντυπωσιακή η στροφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η συμφωνία της με την κυβέρνηση Τσίπρα σε ότι αφορά την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.
   Η ΝΔ -εμβληματική παρουσία για τον αντιδραστικό της προσανατολισμό και παρόλη την προεκλογική κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ- δηλώνει ότι θα υπερψηφίσει παραδεχόμενη έτσι την συμφωνία της το αντιλαϊκό περιεχόμενο των ρυθμίσεων.
Όλα δείχνουν πως ένα σαρωτικό κύμα πλειστηριασμών κατοικιών οφειλετών και εγγυητών στεγαστικών, επαγγελματικών και καταναλωτικών δανείων καταφθάνει. Απειλούνται χιλιάδες λαϊκές κατοικίες και όχι βέβαια οι «έχοντες» και οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές», όπως πασχίζει να παραπλανήσει η κυβερνητική προπαγάνδα.
Τα funds και οι δανειστές, με την οσμή των ρυθμίσεων που απειλούν την ακίνητη περιουσία των πολιτών, έχουν ήδη πάρει θέση.
 Πέμπτη 28 Μάρτη
Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.