Θα αποφυλακίσουν τον Κορκονέα;


Η πρόταση του εισαγγελέα στη δίκη του Κορκονέα, που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, ξεπερνά κάθε πρόκληση. Πρότεινε να τροποποιηθεί η κατηγορία και ο Κορκονέας, που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια για ανθρωποκτονία με ευθύ δόλο, να καταδικαστεί για «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο». Ο δε Σαραλιώτης, που ήταν δίπλα του και τον ενθάρρυνε και τον στήριξε να τραβήξει το πιστόλι, να σκοπεύσει και να σκοτώσει, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, πρέπει να κηρυχτεί αθώος.

Αν το Μεικτό Ορκωτό κάνει δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, ο Κορκονέας θα «σπάσει» τα ισόβια και την επομένη κιόλας θα αποφυλακιστεί, γιατί θα έχει εκτίσει τα δύο πέμπτα της μέγιστης ποινής (25 χρόνια).

Ο Μελίστας, που δολοφόνησε τον 15χρονο Καλτεζά, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή και σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο με ψήφους 6-1. Ο νεοδημοκράτης Καλαμπόκας, που δολοφόνησε τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε ισόβια, σε δεύτερο βαθμό σε 17 χρόνια και 3 μήνες, μετά από αναίρεση η ποινή του μειώθηκε σε 16 χρόνια και 9 μήνες και βγήκε από τη φυλακή σε εφτά χρόνια.

Εφτασε η ώρα να γίνει το ίδιο και για τον Κορκονέα; Ας κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μη συμβεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.