Γιατί στο Δήμο να μην έχουμε...


Αποτέλεσμα εικόνας για πελετιδησ 



Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόταν στο Μέγαρο Μαξίμου γυναίκες σε μια φιέστα που στόχο έχει να αποκρύψει τη μαύρη πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενες γυναίκες, ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης τιμούσε πραγματικά τη μέρα της γυναίκας, μοιράζοντας λουλούδια σε εργαζόμενες του δήμου και μιλώντας τους για το συμβολισμό της μέρας, όχι με διάθεση ιστορικής αναδρομής απλά, αλλά για να τους μιλήσει για την προοπτική βελτίωσης της ζωής τους, με το δικό τους αγώνα. 
Στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των οικιακών βαρών, τα οποία εξακολουθούν να πέφτουν δυσανάλογα στους ώμους των γυναικών, λέγοντας πως υπάρχει δυνατότητα σήμερα, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν – εννοώντας τις σοσιαλιστικές χώρες – να υπάρχουν υπηρεσίες που θα αναλαμβάνουν την καθαριότητα και τη σίτιση των μελών της οικογένειας, ώστε η γυναίκα να “μην κάνει κι άλλο ένα 8ωρο στο σπίτι”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
“Γιατί δηλαδή στο Δήμο να μην έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε τμήμα που καθαρίζει ρούχα,  που θα σιδερώνει,που θα τρως για να γυρίζει η εργαζόμενη στο σπίτι της, είναι κάτι που μας φαίνεται πολύ μακρινό; Αυτό εφαρμόστηκε,στην ιστορία της ανθρωπότητας και δεν γύρισε η γυναίκα στο σπίτι για να ετοιμάσει φαγητό για το παιδί, γιατί είχε φάει εκεί που ήτανε, δεν ετοίμαζε φαγητό για τον άντρα της γιατί και αυτός είχε φάει. Απολάμβανε κ αυτή τη ζωή της, δεν είναι ότι έκανε κι άλλο 8ωρο στο σπίτι μετά το 8ωρο στη δουλειά. Αυτά μπορούμε να τα έχουμε και σήμερα, δεν είναι κάτι φοβερό. Μήπως δεν έχουμε ανέργους να συγκροτήσουμε υπηρεσίες επιπλέον;”
Τέλος εκτός από τις ευχές, ο Πελετίδης ευχαρίστησε τις εργαζόμενες για τη συμβολή τους στο δήμο και για την αφανή εργασία που κάποιοι νομίζουν ότι γίνεται “με το μάτι ή με το πληκτρολόγιο"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.