Στις 12 Απρίλη οι καθηγητές απεργούν



Μετά από μακρύ λήθαργο η ηγεσία της ΟΛΜΕ αποφάσισε να προκηρύξει, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, 24ωρη κλαδική απεργία για τις 12 Απρίλη θέτοντας στο επίκεντρο των αιτημάτων της την απόσυρση του νομοσχεδίου, οικονομικά αιτήματα για την επαναφορά των δώρων καθώς και τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Οι ευθύνες της ηγεσίας της ΟΛΜΕ είναι βαρύτατες για την υποχώρηση του εκπαιδευτικού κινήματος και τη μετατροπή του σε θεατή των εξελίξεων που συντελούνται στην εκπαίδευση όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η ιδιότυπη συμμαχία ανάμεσα στις ΣΥΝΕΚ(ΣΥΡΙΖΑ) και τη ΔΑΚΕ(ΝΔ) και διευρύνθηκε μετέπειτα με την ΠΕΚ(ΠΑΣΚ), που δημιουργήθηκε την επομένη της ανάληψης της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ (2015), καθήλωσε τον κλάδο των καθηγητών. Την ίδια ώρα οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού έσυραν την ΟΛΜΕ στους διαδρόμους και στα αδιέξοδα του στημένου “εθνικού διαλόγου” και των προεξοφλημένων πορισμάτων του, που σήμερα υλοποιούνται. Την ίδια στιγμή αυτή η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ έψαχνε να βρει “θετικά στοιχεία” στα πορίσματα του εθνικού διαλόγου και της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας.

Σήμερα βέβαια που χρεοκόπησαν όλες οι απόπειρες της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΟΛΜΕ να κάνει έναν θετικό απολογισμό της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτεται το μέγεθος της αντιεκπαιδευτικής λαίλαπας, υποχρεώνεται να κηρύξει, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, απεργία για τις 12 Απρίλη.

Το διάστημα που απομένει μέχρι την 24ωρη απεργία οι ταξικές δυνάμεις έχουν χρέος να εργαστούν με πείσμα για την καλύτερη οργάνωση και μαζικότητα στη συμμετοχή της. Να ενεργοποιήσουν άμεσα τα πρωτοβάθμια σωματεία (ΕΛΜΕ), να πραγματοποιήσουν πλατιές περιοδείες στα σχολεία για να ενημερώσουν τον κλάδο για τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που μεθοδεύει το υπουργείο, να κηρύξουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις για την προπαγάνδιση και καλύτερη οργάνωση της απεργίας.

Η 12η Απρίλη πρέπει να γίνει ημέρα εκπαιδευτικού αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας, ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.