Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να πουλήσουν F-35 σε Ελλάδα, Ισπανία και Πολωνία


Οι ΗΠΑ ανέστειλαν την παράδοση εξοπλισμού σχετικού με τα αεροσκάφη F-35 στην Τουρκία μετά από τα σχέδια της Άγκυρας να προβεί σε αγορά των ρωσικών S-400.
Ταυτόχρονα εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τις πωλήσεις του μαχητικού αεροσκάφους F-35 σε πέντε ακόμη χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Πολωνία, δήλωσε ο γραμματέας του προγράμματος F-35, Ματίας Ουίντερ.
«Οι μελλοντικοί πελάτες [μέσω προγράμματος πωλήσεων οπλικών συστημάτων στο εξωτερικό] περιλαμβάνουν τη Σιγκαπούρη, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Πολωνία με το [γραφείο του προγράμματος του F-35] να ανταποκρίνεται σε όλα τα επίσημα αιτήματα», δήλωσε ο Ουίντερ. «Το επόμενο έτος φιλοδοξούμε να είναι ένα έτος σημαντικής ανάπτυξης και προόδου σε όλη την παγκόσμια επιχείρηση του F-35», πρόσθεσε.
Ο Ουίντερ δήλωσε ότι η Ελβετία και η Φινλανδία έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθευθούν F-35 και η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να ανταποκριθεί στις προτάσεις αυτές τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο αντίστοιχα.
Τον Δεκέμβριο, η Ιαπωνία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αγοράσει επιπλέον 105 αεροσκάφη F-35 για να συμπληρώσει την αρχικά σχεδιαζόμενη δύναμη των 42 αεροσκαφών του τύπου. Η αγορά αυτή θα καταστήσει την Ιαπωνία τον μεγαλύτερο διεθνή πελάτη αεροσκαφών F-35.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.