Για την κατάσταση του δρόμου Κάρυστος-Στύρα. Δήλωση Μπασδέκη Κώστα υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς και υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων


λαϊκή συσπείρωση
ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ
ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Για την κατάσταση του δρόμου Κάρυστος - Στύρα
Η κατάσταση του δρόμου που συνδέει την Κάρυστο με τη Χαλκίδα δεν είναι καινούρια. Αποτελεί μέρος του συνολικότερου προβλήματος της τραγικής κατάστασης του οδικού δικτύου στην Εύβοια για την οποία έχουν διαχρονικές ευθύνες οι Περιφερειακές και παλιότερα Νομαρχιακές αρχές καθώς και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Το τελευταίο διάστημα, στο τμήμα Κάρυστος - Στύρα, η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά επικίνδυνα σημεία. Για του λόγου το αληθές δημοσιεύουμε σήμερα μόνο μερικά από αυτά με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το Σάββατο 12 Απρίλη.
Η κατάσταση αυτή δεν είναι τυχαία. Οφείλεται στα ελλιπή έργα αντιστήριξης και αποστράγγισης των υδάτων καθώς και στα μεγάλα φορτία από τα κομμάτια ανεμογεννητριών (ξεπερνούν τους 40 τόνους μαζί με το φορτηγό) που περνούν από το τμήμα αυτό.
Μάλιστα είναι ιδιαίτερα προκλητικό το γεγονός πως ο υπάρχον δρόμος βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και το νέο δρόμο, Πόρτο Λάφια με Νέα Στύρα, που κατασκευάζεται πάνω 10 χρόνια (!) τον λυμαίνονται οι εταιρίες εγκατάστασης αιολικών πάρκων για να περνούν τα κομμάτια που λόγο μήκους δε μπορούν να περάσουν από τον υπάρχοντα δρόμο.
Αυτή είναι η ανάπτυξή τους! Όταν πρόκειται για έργα για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων όλα δουλεύουν ρολόι, όταν πρόκειται για έργα υποδομής για την εξυπηρέτηση του λαού της περιοχής σφυρίζουν αδιάφορα.
Ο λαός της Καρύστου, των Στύρων, του Μαρμαρίου πρέπει να διεκδικήσει να συνεχιστεί άμεσα η κατασκευή του δρόμου Πόρτο Λάφια - Νέα Στύρα, να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές του δρόμου Κάρυστος - Στύρα ώστε να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα.
Οι πολλαπλές εκλογές του Μαΐου είναι ευκαιρία για το λαό του Δήμου Καρύστου να καταδικάσει σε όλες τις κάλπες αυτούς που έχουν ευθύνη για τα προβλήματα που βιώνει, ανάμεσα σ’ αυτά και την τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου. Είναι ευκαιρία να δυναμώσει παντού το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση ώστε να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση για έργα υποδομής που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού.
Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς και Εύβοιας
Σοφία Ντούρου, περιφερειακή σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια
Κούλα Βρανά, δημοτική σύμβουλος Καρύστου και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος
Μιχάλης Μπάνος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος
Οι παρακάτω φωτογραφίες καλύπτουν μια απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων και είναι μόνο μερικά από τα επικίνδυνα σημεία όπου οι οδηγοί αναγκάζονται είτε να ρίχνουν τα αμάξια τους σε τεράστιες λακκούβες, είτε σε επικίνδυνους ελιγμούς. Είτε πρόκειται για σημεία όπου σε επόμενη έντονη βροχόπτωση υπάρχει κίνδυνος για πτώση υλικών απευθείας στο οδόστρωμα:
Στην έξοδο από τα Στύρα προς Κάρυστο
C:\Users\User\Desktop\ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019\Φώτο Στύρα Κάρυστος 12-4-2019\Στην έξοδο των Στύρων προς Κάρυστο.jpg

Από Στύρα προς Κάψαλα
C:\Users\User\Desktop\ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019\Φώτο Στύρα Κάρυστος 12-4-2019\Από Στύρα προς Κάψαλα σε άλλο σημείο.jpg

Από Κάψαλα προς Κάρυστο, στο ύψος της Αγίας Κυριακής
C:\Users\User\Desktop\ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019\Φώτο Στύρα Κάρυστος 12-4-2019\Κοντά στα Κάψαλα στην Αγία Κυριακή.jpg

Σημείο "Σύνορο" στο δρόμο από Κάρυστο προς Στύρα
C:\Users\User\Desktop\ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019\Φώτο Στύρα Κάρυστος 12-4-2019\Στο δρόμο προς Στύρα πριν το σημείο σύνορο.jpg

Πριν τη διασταύρωση των Στουπαίων 
C:\Users\User\Desktop\ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019\Φώτο Στύρα Κάρυστος 12-4-2019\Πριν τη διασταύροση των Στουπαίων.jpg

Στην είσοδο της Καρύστου
C:\Users\User\Desktop\ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019\Φώτο Στύρα Κάρυστος 12-4-2019\Στην έξοδο από τα Κάψαλα προς Κάρυστο.jpg

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.