ΣΙΔΕΡΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ


Έπεσε για την Κοτζιά την Πρωτομαγιά του 1976.

Σαν σήμερα, πριν από 42 χρόνια, στη διάρκεια της δεύτερης «καραμανλικής οκταετίας», ένας μικρός αγωνιστής της Επαναστατικής Αριστεράς έπεφτε στην οδό Πειραιώς χτυπημένος από αυτοκίνητο.

Ο 16χρονος μαθητής Ισίδωρος (Σιδέρης) Ισιδωρόπουλος, μέλος της Κομμουνιστικής Οργάνωσης ΜΑΧΗΤΗΣ και της Παράταξης ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, κολλούσε αφίσες για την -απαγορευμένη από την κυβέρνηση Καραμανλή- συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς του '76 στην Πλατεία Κοτζιά που οργάνωναν συνδικαλιστές και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. 

Η αστυνομία τον κυνήγησε για να τον συλλάβει και, στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους διώκτες του, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

 Άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα την Πρωτομαγιά του 1976. Συγκλονιστική ήταν η κηδεία του Σιδέρη στα Σούρμενα στις 2 του Μάη, όπως και η πορεία της 4ης του Μάη, μία μέρα πριν την κηδεία του Αλέξανδρου Παναγούλη, όπου 40.000 και πλέον λαού τσάκισαν στην πράξη την κυβερνητική απαγόρευση και την καραμανλική τρομοκρατία των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.