Οι καλύτεροι πελάτες του ΝΑΤΟ

Την περασμένη βδομάδα έγινε στην Ανδραβίδα η καθιερωμένη άσκηση εκγύμνασης της σιωνιστικής αεροπορίας, με τη συμμετοχή ελληνικών και αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών. Παρόντες ο υπουργός Αμυνας Αποστολάκης, ο πολυπράγμων αμερικανός πρέσβης Πάιατ και η πρέσβειρα της σιωνιστικής οντότητας Μπεν-Αμπα. Ο Αποστολάκης «ξεφούρνισε» ότι ως χώρα «είμαστε σε διαδικασία» για αγορά αεροσκάφους νέας γενιάς. Εννοούσε, φυσικά, τα F-35. Ο Πάιατ πήρε την πάσα (συνεννοημένοι ήταν) και χαρακτήρισε «καλοδεχούμενο το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τα F-35». Εξήγησε, μάλιστα, ότι η αναβάθμιση των F-16 (που ήδη υλοποιείται με συμβόλαιο της ελληνικής κυβέρνησης με τη General Dynamics) είναι ένα αναγκαίο βήμα για να γίνει το πέρασμα στα F-35 (που τα κατασκευάζει το άλλο αμερικάνικο μονοπώλιο, η Lockheed Martin). Μ' άλλα λόγια, να βολευτούν όλα τα αμερικάνικα μονοπώλια.

Τις ίδιες μέρες αναπτυσσόταν η κόντρα αμερικάνικης-τουρκικής κυβέρνησης για την παραγγελία από τη δεύτερη ρωσικών πυραύλων S-400 και στο πλαίσιο αυτής της αντιπαράθεσης το αμερικάνικο Πεντάγωνο μπλοκάρισε την πώληση στην Τουρκία τμημάτων των  F-35 (η Τουρκία συμμετέχει από την αρχή στο πρόγραμμα παραγωγής αυτών των αεροσκαφών) και άρχισε να γίνεται λόγος ότι η τουρκική συμμετοχή μπορεί να αντικατασταθεί από τη συμμετοχή άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Φυσικά, ακόμα και αν τα βρουν ΗΠΑ-Τουρκία, οι Αμερικανοί δε θα έχουν κανένα πρόβλημα να φορτώσουν μερικά F-35 στις πλάτες του ελληνικού λαού. Αυτό ήταν που δημοσιοποίησαν Πάιατ και Αποστολάκης (ο δεύτερος με έγκριση Τσίπρα, φυσικά).

Την επομένη, είχαμε τα 70χρονα του ΝΑΤΟ και ο Πάιατ φρόντισε να συγγράψει άρθρο για να μας ενημερώσει ότι «το ΝΑΤΟ συνέβαλε στη δημιουργία της πιο ασφαλούς, σταθερής και ευημερούσας περιόδου στην ευρωπαϊκή ιστορία» και πως «ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει, αλλά το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να είναι τόσο σημαντικό σήμερα, όσο ήταν το 1949». Δότι «η Ρωσία παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία ευρωπαϊκών εθνών-κρατών και για τις κοινές αξίες που ενώνουν τη Δύση», ενώ και «η Κίνα επιδιώκει να οικοδομήσει οικονομική και πολιτική επιρροή στην Ευρώπη». Ο Πάιατ δεν παρέλειψε να εξάρει το ρόλο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, χωρίς να παραλείψει να εξάρει τη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την οποία η Ελλάδα «θα είναι ο καλύτερος εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας στην ένταξη της χώρας αυτής ως ο 30ός Σύμμαχος του ΝΑΤΟ».

«Η Ελλάδα έχει αυξήσει τις δεσμεύσεις της έναντι του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στις αποστολές μας για την αστυνόμευση της Βαλτικής, με την κοινή διοίκηση στο Κέντρο Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη και μέσω του αυξημένου ρόλου της στις ετήσιες ασκήσεις μας. Διατηρεί σταθερά το 2% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες όπως έχει ορίσει το ΝΑΤΟ και οι αμερικανοί στρατιώτες μου λένε συνεχώς πόσο επαγγελματίες και φιλόξενοι είναι οι έλληνες ομόλογοί τους. Είμαστε πολύ ευγνώμονες για τις συνεργασίες μας με την Ελλάδα, διμερώς και στο ΝΑΤΟ», κατέληξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.