Διέλυσαν το Ινστιτούτο Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών. Δεν λειτουργεί η νέα υπηρεσία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 10/4/2019
Α.Π. 22/6.3
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ & ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ
ΣΠ. ΛΟΥΗ  1,  Γ΄ ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ –  ΑΧΑΡΝΕΣ,  Τ.Κ. 13677
ΤΗΛ.:  213.133.7439  | Κιν. 6944246687  | FAX: 213.133.7466  |   email: syndikatoigme@gmail.com

ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ
Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΙΓΜΕ) ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ
Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ (ΕΑΓΜΕ) ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Ένα μήνα μετά τη διάλυση του ΙΓΜΕ με το ν. 4602/8-3-19 και την ίδρυση της ΕΑΓΜΕ, τίποτα δεν λειτουργεί στη νέα Αρχή.
Κανένα ερευνητικό έργο, λειτουργία και δράση δεν είναι δυνατόν να εκτελεστεί σήμερα, ενώ η πλέον αισιόδοξη προοπτική στοιχειώδους επανεκκίνησης της Υπηρεσίας είναι το … καλοκαίρι.
Είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό ετούτες τις ημέρες, με τις ανυπολόγιστες ζημιές που έχουν αφήσει τα καταστροφικά φαινόμενα στη χώρα και ιδιαίτερα στην Κρήτη αλλά και σε νησιά του Αιγαίου, εμείς να είμαστε θεατές. Η θεσμική παρουσία της ΕΑΓΜΕ με τις ομάδες Άμεσης Παρέμβασης, όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια ως ΙΓΜΕ, θα μπορούσε να συμβάλλει καθοριστικά και αποτελεσματικά στη γρήγορη αποκατάσταση και ελαχιστοποίηση των καταστροφικών συνεπειών. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή αδυνατούμε να πράξουμε το παραμικρό. Τώρα που απαιτείται να παρέμβουμε άμεσα, με τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτουμε και όχι το καλοκαίρι.
Ζητάμε από το ΥΠΕΝ να δει επί τέλους το παράλογο και αντιλειτουργικό του νομικού κατασκευάσματος που προώθησε και να προβεί άμεσα σε τροπολογίες, σύμφωνα με τις ήδη διατυπωμένες προτάσεις του Συνδικάτου για την άμεση και απρόσκοπτη λειτουργία της Υπηρεσίας.
Ζητάμε από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειες του νομοθετήματος και να τις άρει άμεσα, ώστε να υπάρχει μια λειτουργική κρατική γεωλογική υπηρεσία, η οποία να υπηρετεί την Πολιτεία και τον πολίτη.
Καλούμε όλους τους πολιτικούς, επιστημονικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς και οργανώσεις που μας συμπαραστάθηκαν και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ν. 4602, ενεργή συμπαράστασή στις προτάσεις, δράσεις και κινητοποιήσεις μας για να υπάρξει μια κρατική γεωλογική υπηρεσία αντίστοιχη με το ΙΓΜΕ.
Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.