Στηρίζοντας το ΚΚΕ δυναμώνει η φωνή του εργαζόμενου

ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ

Στο χαιρετισμό του σε εκδήλωση της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ ο Ηλ. Κούκουρας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, σημείωσε πως «ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του ΚΚΕ για συστράτευση, αποδέχτηκα με ιδιαίτερη χαρά την πρόταση να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο για τις περιφερειακές εκλογές. Προέρχομαι από έναν πολύπαθο εργασιακό χώρο, τα Τσιμέντα Χαλκίδας, όπου τα τελευταία 15 χρόνια υπήρξα πρόεδρος του εργοστασιακού σωματείου. Βρισκόμαστε έξι χρόνια έξω από ένα κλειστό εργοστάσιο διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, ζητώντας να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο και να ακυρώσουμε τις απολύσεις που μας επιβλήθηκαν, κατά την άποψή μας παράνομα. Ολο αυτό το διάστημα θέλω να βεβαιώσω ότι είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ απ' την αρχή. Να θυμίσω ότι στελέχη και βουλευτές του ΚΚΕ ήταν μαζί μας, στο υπουργείο Εργασίας, όταν συζητιόταν το αίτημα της "Lafarge" να μας απολύσει μαζικά όλους. Στελέχη και βουλευτές του ΚΚΕ ήταν μαζί μας στους αγώνες, στα υπουργεία, στις διαμαρτυρίες, έξω απ' τα κεντρικά γραφεία της "Lafarge", στις διαδηλώσεις μας, στελέχη του ΚΚΕ ήταν μαζί μας σε όποιον αγώνα κάναμε, βουλευτές του ΚΚΕ καταθέσανε Ερωτήσεις στη Βουλή και - κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό - οι δύο ευρωβουλευτές που έχει ήταν οι μόνοι που κάλεσαν και μας φιλοξένησαν, εμένα και τον γραμματέα του Σωματείου, στην έδρα της λυκοσυμμαχίας στο Στρασβούργο, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία μέσα σ' αυτή την έδρα να καταγγείλουμε την πολυεθνική "Lafarge" και την κυβέρνηση, για τη μεθόδευση που έχουν ξεκινήσει για ομαδικές απολύσεις.
Κάτω απ' αυτό το πλέγμα των συναισθημάτων και της στήριξης που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια απ' το ΚΚΕ, ήθελα να καλέσω όλους τους συναδέλφους, τους φίλους, κάθε τίμιο εργαζόμενο να αναλογιστεί τι έχει κάνει το ΚΚΕ το προηγούμενο διάστημα, που βρέθηκε σε όλους τους αγώνες που έκανε η εργατική τάξη, στους δρόμους, έδωσε δύναμη με τη στήριξη, έδωσε συμπαράσταση. Οφείλουμε λοιπόν να δώσουμε κι εμείς ανταποδοτικά το ίδιο. Να στηρίξουμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και στις εκλογές που έρχονται και στις εθνικές εκλογές όταν θα έρθουν, γιατί έχω την πεποίθηση ότι στηρίζοντας αυτό το Κόμμα, αυτά τα ψηφοδέλτια, θα δυναμώσει και η φωνή του λαού και η φωνή του εργαζόμενου. Σας χαιρετώ και με τη νίκη!».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.