Οχι την πολιτική αποκλεισμού.



Πίσω απ΄ την επίφαση δημοκρατικότητας του νόμου «Κλεισθένη» με την «απλή αναλογική», κρύβεται η ίδια η αντιδημοκρατική ουσία του αστικού κράτους και των μηχανισμών του. Έτσι, σύμφωνα και με τις εγκυκλίους που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, μπαίνουν μεταξύ άλλων, με κάθετο τρόπο μια σειρά όροι για να συμμετάσχει κάποιο σχήμα στις τοπικές εκλογές. Όροι που έρχονται να χτυπήσουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε λαϊκές Οργανώσεις και συλλογικότητες που θέλουν να υπηρετήσουν και μ΄ αυτή τη συμμετοχή, το λαό, κόντρα σε κρατικές παρεμβάσεις και σε «από κοινού» διαχείριση με το κράτος.

• Απαιτούν έτσι, ελάχιστο αριθμό υποψηφίων, σύμφωνα με τον αριθμό των εδρών του δημοτικού συμβουλίου (41 στους Αγίους Αναργύρους - Καματερό), αποκλείοντας τη συμμετοχή σε συλλογικότητες που δε μπορούν να τον συγκεντρώσουν. Γιατί άραγε να αποκλείεται η παρέμβαση και με ψηφοδέλτιο σ’ ένα δυναμικό ανθρώπων που παλεύουν στη γειτονιά για τα λαϊκά προβλήματα, και που μην ανήκοντας σε καθεστωτικές δυνάμεις και μηχανισμούς, δε συγκεντρώνουν τον αριθμό αυτό; Γιατί υποχρεώνουν τους κατοίκους μιας περιοχής μέσω της αναγκαστικής μεταδημότευσης να αφήνουν τις γειτονιές τους και να μην δραστηριοποιούνται εκεί που ζουν και βιώνουν άμεσα τα προβλήματα; ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, και μάλιστα στο όνομα της απλής αναλογικής!!!!


• Απαιτούν ένα πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος για τη συμμετοχή (παράβολο 50 € για κάθε υποψήφιο + 200 Ε για τον επικεφαλή), και πληρωμή των ψηφοδελτίων με ανυπαρξία ατέλειας χάρτου που είναι τα 2/3 του κόστους του ψηφοδελτίου). Κόστος που καλύπτουν βέβαια άνετα οι συνδυασμοί των κομμάτων του συστήματος.

• Απαιτείται οι συνδυασμοί να εκδώσουν υποχρεωτικά ΑΦΜ και να υποβάλουν «βιβλία εσόδων – εξόδων»! Σαν να είναι… επιχειρήσεις, και όχι συλλογικότητες που έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπους του λαού, που στηρίζονται σ΄ αυτόν και που έχουν ως σκοπό ν΄ αντισταθούν στην κυρίαρχη πολιτική. ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ! Με αναγκαστική έκδοση τραπεζικών λογαριασμών, αναγραφή όλων των εσόδων και της πηγής τους, οδηγώντας έτσι τους συνδυασμούς, ιδιαίτερα της Αριστεράς, να παραβιάζουν αυστηρά προσωπικά δεδομένα, ταυτίζοντας τους - σαν εν δυνάμει απατεώνες - με τους συνδυασμούς των κομμάτων του συστήματος, που με διάφορους τρόπους έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία. Προειδοποιώντας μάλιστα ότι όποιος συνδυασμός δεν καταθέσει όλα όσα απαιτούνται, θα αποκλεισθεί! Έχουμε έτσι μια ολοφάνερη προσπάθεια αποκλεισμού απ’ την εκλογική διαδικασία όσων δε βολεύουν το σύστημα, πλήττοντας ανοικτά την έννοια του πολιτικού δημοκρατικού δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Κι όλα αυτά βέβαια στο όνομα της «διαφάνειας» και της πάταξης δήθεν της διαφθοράς, για την οποία υποκριτικά διατείνονται η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα του συστήματος αυτού. Του συστήματος δηλαδή της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της διαφθοράς! Διαφθορά μάλιστα που αντιμετωπίζεται ως πιο πιθανή στις δημοτικές απ΄ ότι στις βουλευτικές εκλογές!

Ανάλογες πρακτικές έχουν παρατηρηθεί και με τις επεμβάσεις του κράτους στο συνδικαλισμό, με πιο κραυγαλέες τις «εφόδους» του ΣΔΟΕ σε Σωματεία εργαζομένων.

Όπως δεν αποδεχόμαστε καμιά κρατική χρηματοδότηση, έτσι δεν αποδεχόμαστε και τον ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο από μεριάς του κράτους. Στηριζόμαστε συλλογικά στις δικές μας δυνάμεις, στους υποψήφιους και στους υποστηρικτές μας, που είναι απλοί άνθρωποι του λαού, αγωνιστές, εργαζόμενοι, άνεργοι, μετανάστες, νεολαίοι και φοιτητές και όχι επαγγελματίες της πολιτικής. Δεν έχουμε κανένα λόγο ν’ ανοίξουμε βιβλία εσόδων - εξόδων και ΑΦΜ στην εφορία, είτε σαν συνδυασμός, είτε σαν υποψήφιοι. Θεωρώντας πως λόγο έχουμε να δώσουμε μόνο στους αγωνιστές και τους λαϊκούς ανθρώπους που μας στηρίζουν, στους εργαζόμενους και το λαό συνολικότερα, απαιτούμε την ανακήρυξη του συνδυασμού του ψηφοδελτίου μας. Δηλώνουμε επίσης ότι ούτε ο επικεφαλής, ούτε οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν δικές τους ιδιαίτερες δαπάνες, ούτε ιδιαίτερα έσοδα πέρα από αυτά που συγκεντρώνει ο συνδυασμός από το υστέρημα όσων τον στηρίζουν.

Καλούμε κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να στηρίξει αυτή τη θέση και να υπερασπιστεί αυτό το δημοκρατικό του δικαίωμα.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.